Endoscopie – bine de stiut

Endoscopie - bine de stiut

Endoscopia reprezinta un procedeu de investigare medicala prin care medicul poate explora mult mai simplu interiorul esofagului, al stomacului si al primei parti din intestinul subtire. Aceasta interventie este posibil realizabila datorita unui instrument foarte subtire si totodata flexibil.

Datorita acestor capacitati modelatoare, odata introdus in cavitatea bucala, instrumentul poate fi usor manevrabil de la exterior catre interiorul organismului. De altfel, instrumentul este un aparat optic si se numeste endoscop.

Ce se intampla in timpul unei consultatii de endoscopie?
Prin intermediul unei interventii de endoscopie, medicul poate depista cu usurinta nu doar ulceratiile si inflamatiile ori tumorile, ci si acele infectii sau sangerari din cadrul tractului digestiv.

Cu ajutorul endoscopiei se pot indeparta polipii si chiar si hemoragiile pot fi tratate. Endoscopia are capacitatea de a dezvalui probleme ce nu pot fi descoperite doar cu ajutorul radiologiei. De altfel, aceasta endoscopie poate contribui eficient la excluderea necesitatii unei interventii chirurgicale.

Care este scopul unei examinari de endoscopie?

Intai de toate, prioritara este detectarea oricarei inflamatii de la nivelul esofagului ori a complicatiilor afectiunii de tipul refluxului gastro-esofagian;
Un alt scop pe care il are o endoscopie este sa detecteze hernia hiatala, ulcerul gastric si esofagian, tumorile si alte probleme diversificate care apar pe parcursul vietii de la nivelul zonei digestive superiore. Problemele de acest tip se pot depista initial printr-un examen de radiologie ori prin alte examinari specifice acestei ramuri medicale. In continuarea acestei proceduri, o endoscopie poate ajuta la evaluarea ulterioara a ?respectivelor modificari descoperite;
In alta ordine de idei, poate stabili cauza unei vome cu sange ce are origini digestive;
Endoscopia poate determina cauza unei dureri persistente de la nivelul abdomenului superior, a unei senzatii de balonare, a cauzei varsaturilor si chiar motivul unei pierderi bruste in greutate;
Diagnosticarea infectiilor esofagiene provocate de diverse virusuri, bacterii ori fungi;
Verifica stadiul de vindecare al ulcerului gastric;
Examineaza stomacul si duodenul dupa ce s-a intervenit chirurgical;
Si nu in ultimul rand, o endoscopie determina aparitia vreunui blocaj care se stabileste intre stomac si duoden.

Inca esti nelamurit? Vino la Clinica Medicala Romgermed si stai de vorba cu un medic specialist competent in vederea realizarii unei investigatii de endoscopie. Te asteptam pe Calea Plevnei nr. 137 C, Bucuresti, Sector 6.

De altfel, poti trimite un mail cu informatiile pe care doriti sa le aflati la office@clinicaromgermed.ro, iar o echipa de oameni specialisti va vor raspunde in cel mai scurt timp. Nu uita de numerele de telefon 021.311.00.75 sau 021.311.00.72 in vederea stabilirii unor programari pestru orice fel de investigatie sau analize.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *