EPOCA de AUR. Iata cat castigau artistii in perioada comunismului

La salariile consistente, in functie de clasa in care erau incadrati, mai erau si bacsisurile deloc de neglijat. Un om din interiorul sistemului a declarat, pentru Click, ca, dupa unele concerte, femeile de serviciu strangeau banii cu farasul si matura.
Pe vremea lui Nicolae Ceausescu, cei mai multi artisti de la noi castigau foarte bine. Pe pilda, daca erai angajat la un local bun din centrul Capitalei si mai aveai si atestat de solist 1, cel mai inalt grad din trei posibile, primeai un salariu in jur de 4.800-4.900 de lei.
“Salariile se dadeau in functie de locul in care activai si de atestate. La clasa cea mai mare, solist 1, primeai un salariu de aproape 5.000 de lei pe vremea lui Ceausescu. Apoi, urmatorul salariu era de 4.200 si ultimul de 3.800 de lei. Toate acestea, daca cantai la Melody, Bulevard, Ambasador, Lido, Athenee Palace, locurile cele mai bune din centrul Bucurestiului, sau la International Olimp, unde canta si Dan Spataru. Era cel mai tare bar pe vremea aceea, acum este o paragina. Barurile acestea erau considerate de 5 stele”, a explicat chitaristul Arthur Mihai, liderul trupei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *