Erdogan, amenintari fara precedent la adresa Curtii Constitutionale

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat, vineri, Curtea Constitutionala, care a pus in libertate doi jurnalisti adversari ai regimului sau, amenintand ca va pune in cauza existenta institutiei daca aceasta va recidiva, relateaza AFP, citata de Agerpres.

“”Curtea Constitutionala sper ca nu va incerca sa recidiveze intr-un mod in care va pune in chestiune existenta si legitimitatea sa””, a declarat Erdogan intr-un discurs public in Burdur (sud-vest), transmis de catre posturile de televiziune.
Can Dündar, redactor-sef al cotidianului Cumhuriyet, si Erdem Gül, seful biroului din Ankara al publicatiei, au fost incarcerati in noiembrie pentru spionaj, divulgarea de secrete de stat si tentativa de lovitura de stat pentru ca au relatat in articolele lor despre livrarile de arme ale Ankarei catre rebelii islamisti in Siria. Curtea Constitutionala a ordonat eliberarea lor in februarie, dupa 92 de zile de detentie, dar ei urmeaza sa fie judecati incepand din 25 martie si risca inchisoarea pe viata.
Furios, seful statului turc si-a inmultit criticile publice la adresa institutiei, afirmand ca “”nu are respect”” si “”nu se va supune”” deciziei acesteia, reaminteste AFP. Vineri, el i-a acuzat pe membrii institutiei ca au emis o hotarare “”impotriva tarii si a poporului””.
Curtea Constitutionala …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *