Erdogan: Decizia SUA de a inculpa garzi de corp turce care s-au batut cu protestatari la Washington este un „scandal”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Acesta este un scandal total. Este un semn scandalos despre cum functioneaza justitia in Statele Unite”, a mai declarat Erdogan reporterilor dupa rugaciunea pentru sarbatoarea musulmana Eid al-Adha.??????Unsprezece persoane au fost ranite in ceea ce seful politiei din Washington a descris ca „”un atac brutal”” impotriva protestarilor pasnici in fata resedintei ambasadorului Turciei, in timpul vizitei lui Erdogan in SUA.
Un mare juriu din SUA a inculpat miercuri 19 persoane, printre care 15 membri ai fortelor de securitate turce, in legatura cu incidentele violente petrecute intre protestatari si personalul de securitate al presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan in timpul vizitei acestuia la Washington, in luna mai.
Incidentul, petrecut dupa intrevederea lui Erdogan cu presedintele Donald Trump la Casa Alba, a tensionat suplimentar relatiile turco-americane.
„”Toti cei 19 inculpati au fost acuzati de conspiratie pentru comiterea unei infractiuni de violenta, cu circumstante agravante””. Pedeapsa maxima pentru acest cap de acuzare …

spot_imgspot_img