Eroismul masculin face legea, in ianuarie, la Filmcafe

In luna ianuarie, postul de televiziune Filmcafe introduce in grila titluri noi, pline de eroi neinfricați, care infrunta dușmani tereștri sau nu, zdruncina sisteme de conducere și lupta pentru popor și dreptate. Astfel, din grila primei luni din an fac parte producții hollywoodiene cu Mel Gibson, Arnold Schwarzenegger, Mark Wahlberg și Daniel Day-Lewis. Mai jos, aflați mai multe detalii despre cateva dintre premierele difuzate in luna ianuarie de postul Filmcafe:

� “Inima neinfricata”, 7 ianuarie, la ora 18:35. Oscarizatul film regizat de Mel Gibson este inspirat de lupta scoțianului William Wallace de a-și elibera conaționalii de sub domnia Regelui Edward I al Marii Britanii. Stai alaturi de Filmcafe, pentru al doilea film care poarta semnatura actorului australian, pentru a striga impreuna “Ne pot lua viețile, dar nu ne vor lua niciodata libertatea!”.
� “Predator”, 11 ianuarie, la ora 20:00. Arnold Schwarzenegger da nas in nas cu un extraterestru monstruos in filmul lui John McTiernan, care a dat naștere unei francize și este considerat unul dintre cele mai bune povești de acțiune din istorie. Trimis sa salveze o echipa a Forțelor Speciale, care a dat de greu in jungla din America Latina, Dutch (Schwarzenegger) ajunge sa lupte pentru propria supraviețuire.
� “Ultimul mohican”, 14 ianuarie, la ora 19:40. Suntem in timpul razboiului din 1757, dintre coloniștii britanici (cu o populatie de aproximativ 2 milioane de persoane) și cei francezi (in jur de 60.000 de oameni) din America de Nord, in Munții Adirondack. Aici, Hawkeye (Daniel Day-Lewis), un european adoptat de mohicani, salveaza un grup de britanici, din care face parte și atragatoarea Cora Munro (Madeleine Stowe). Pelicula laureata cu Oscar (pentru sunet) este inspirata de romanul lui James Fenimore Cooper din 1826 și de adaptarea cinematografica anterioara, din 1936.
� “Planeta maimuțelor”, 18 ianuarie, la ora 19:45. In filmul bazat pe romanul SF al lui Pierre Boulle, astronautul Leo Davidson (Mark Wahlberg) se prabușește cu nava pe o planeta stranie, unde maimuțele sunt stapane, iar oamenii sclavi. Dupa ce se imprietenește cu activista Ari (Helena Bonham Carter) și rebela Daena (Estella Warren), Leo devine o figura importanta a rezistenței umane, calcandu-l pe coada pe Generalul Thade (Tim Roth). Regia este semnata de Tim Burton, iar Charlton Heston (protagonistul primei adaptari, din 1968) apare intr-un rol cameo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *