Este ANUNTUL MOMENTULUI: Demisia!

de Valentina Postelnicu Publicat la: 08.11.2014 18:25 Ultima actualizare: 08.11.2014 19:41

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca se impune demisia ministrului de Externe, Titus Corlatean, ca urmare a dezinformarii lansate de ministru in spatiul public, dupa care este ilegala organizarea de noi sectii de votare in strainatate.

“Presedintele Traian Basescu a luat nota de dezinformarea pe care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlatean, a lansat-o in spatiul public prin declaratia de presa de vineri, 7 noiembrie a.c., in care a afirmat ca legal nu poate mari numarul de sectii de votare din strainatate, desi BEC a dat o astfel de aprobare prin Hotararea nr. 4H/4.11.2014 publicata ca atare in Monitorul Oficial”, se mentioneaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
Potrivit sursei citate, “in conditiile in care ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean a dezinformat intr-o declaratie de presa, dorind in acest fel sa impiedice dreptul constitutional al cetatenilor romani din strainatate de a vota, presedintele Traian Basescu considera ca se impune demiterea imediata a acestuia”.

“De asemenea, presedinte Traian Basescu considera necesar luarea masurilor care se impun pentru ca toti romanii aflati in strainatate sa poata vota”, se mai arata in comunicat.
Basescu a mai cerut demisia ministrilor Corlasean si Stanoevici pe 2 noiembrie, din cauza organizarii defectuoase a alegerilor in sectiile de votare din strainatate.
MAE a anuntat, sambata, ca se afla ” intr-un proces de evaluare, privind atributiile ce ii revin in baza legii 370/2004 si a hotararilor BEC”, dupa ce BEC a tinut sa precizeze ca nu exista impedimente legale pentru organizarea unor noi sectii de votare in strainatate.
Organizarea si numerotarea sectiilor de votare din strainatate este de competenta exclusiva a MAE, BEC neavand atributii legale referitoare la aceste activitati, se spune intr-un comunicat remis MEDIAFAX si in care se precizeaza ca nu exista impedimente legale pentru organizarea de noi sectii.
BEC invoca Legea 370/2014 si precizeaza ca in interpretarea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *