Eugen Teodorovici, atac la adresa lui Klaus Iohannis: “Se erijeaza in avocat al bogatilor. Bogatii il au pe presedinte in fruntea lor”

Ministrul de Finante spune ca presedintele “se erijeaza in avocat al bogatilor” si promite ca nu vor exista cresteri de preturi.
“Eu ma asteptam sa vorbim dupa CSAT, daca dorea, cu mine, cu doamna premier. Dar, dansul a preferat altceva, se erijeaza in avocat al bogatilor. El vrea ca marile companii din Romania sa fie protejate. Ele au un comportament inadecvat fata de romani, fie ca sunt banci sau multinationale. Nu exista cresteri de preturi la consumatorul final. Nu au de ce sa creasca preturile, pentru ca marile companii nu vor avea costuri in plus. Ele doar trebuie sa isi micsoreze profitul.
Nu pot sa stau sa vad ca bancile din Romania au cel mai mare profit din Europa. Randamentul lor e de 27%. Trebuie sa inteleaga, bancile, daca vor sa fie parteneri, ca ambele parti trebuie sa fie profitabile. Ani de zile au castigat profituri uriase, nejustificat. A existat vreun dialog? I-a interesat de populatie? Ori sunt conditii egale pentru noi toti, ori facem altceva.
Noi avem masuri care protejeaza romanii. Sunt presiuni foarte mari, de cand a fost pusa in discutie aceasta ordonanta. Bogatii il au pe presedinte in fruntea lor. Sunt presiuni foarte mari ca aceste lucruri sa nu se intample. Sunt masuri care in Europa functioneaza de foarte mult timp.
Singura taxa in plus e taxa pe lacomie, totul e in programul de guvernare. Un pret redus la gaze, va avea un efect in toata economia, preturi reduse. Noi vom urmari care va fi comportamentul, ce preturi vor creste.”, a spus Eugen Teodorovici la Romania TV
Teodorovici, despre participarea presedintelui la sedintele de Guvern: Constitutia ii permite, dar trebuie sa inteleaga ca prezideaza, nu conduce
Ministrul Finantelor Eugem Orlando Teodorovici a declarat miercuri, referindu-se la participarea presedintelui Klaus Iohannis la sedintele de Guvern, ca acestuia Constitutia ii permite participarea, dar ca trebuie sa inteleaga ca “prezideaza, nu conduce”.
“Daca vine, Constitutia ii permite, numai trebuie sa inteleaga un aspect foarte clar: dansul prezideaza, nu conduce”, a afirmat Teodorovici, la Romania TV.
Presedintele Klaus Iohannis i-a solicutt premierului sa ii transmita agenda sedintelor de Guvern si si-a anuntat si intentia de a participa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *