Eugen Teodorovici, eliberat din functia de consilier onorific al premierului dupa ce a declarat ca taxa de solidaritate e o aberatie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Potrivit surselor citate, Teodorovici nu a respectat „disciplina comunicarii” de la nivelul Executivului:
„E un principiu. Nu il mai incalca nimeni de astazi din aparatul premierului”, au mai spus sursele citate.
Eugen Teodorovici, consilier onorific al premierului si fost ministru al Finantelor, a declarat vineri ca taxa de solidaritate este „o aberatie”, iar noile taxe si impozite despre care s-a discutat in ultima perioada nu se vor aplica.
„Tot ce s-a discutat in aceasta ultima perioada despre taxe noi, impozite noi sa se uite, in sensul ca nu se vor aplica. Eu nu cred ca va fi o analiza economica sa dovedeasca faptul ca acele taxe noi se justifica. Deci, clar nu se vor aplica. Doi, putem crea noi pentru diferite zone – si va dau un exemplu simplu in zona de industrie auto. Stim foarte bine, in Romania sunt doua milioane de proprietari de masini mici care nu sunt conforme cu partea de mediu. Daca statul roman spune ca va finanta, cumpara autoturisme noi, dar fabricate in Romania, poate sa o spuna, dar nu pot sa accept ca in Romania sa intre masini chiar si noi care in statele de origine au un sprijin direct sau indirect din partea acelor guverne. Deci, pot sa gaseasca o forma de colaborare astfel incat cel putin cele doua milioane si jumatate de masini sa fie produse si luate de cei care au nevoie din Romania”, a spus Teodorovici, prezent la Ambasada Frantei, la receptia de 14 Iulie.
El a afirmat ca trebuie sa existe respect fata de banii care vin din zona privata in primul rand, „pentru ca privatul contribuie la bugetul statului”.
Intrebat despre taxa de solidaritate, Teodorovici a raspuns: „Mai ales, este o aberatie si nu trebuie aplicata. Nu exista discutie. Nicio analiza nu poate sa argumenteze ca un stat sa incurajeze ce? Adica, daca cineva in tara aceasta invata mai bine, are o scoala in plus, are un job mai bine platit sa il impozitezi, nu il descurajezi cu aceasta abordare, deci nu are logica”.
Eugen Teodorovici a fost intrebat si despre propunerea sa privind impozitarea unor activitati economice ale Bisericii Ortodoxe Romane, urmand ca …

spot_imgspot_img