Europenii acuza Italia ca blocheaza adoptarea unor sanctiuni mai drastice impotriva Rusiei

Diplomati europeni acuza Italia de simpatie exagerata la?adresa Rusiei. Roma respinge aceste acuzatii, insa nu-si ascunde aspiratia de a deveni un mediator in negocierile dintre Uniunea Europeana si Federatia Rusa, informeaza cotidianul rus Kommersant, preluat de Agerpres.
La inceputul crizei ucrainene, cea care era considerata principalul adversar al unei abordari dure in ceea ce priveste sanctiunile la adresa Rusiei era considerata Germania. Cu toate acestea, cancelarul german Angela Merkel a adoptat o pozitie destul de dura.?La randul lor, autoritatile iotaliene?infirma acuzatiile, iar?premierul Matteo Renzi a declarat ca pozitia Italiei corespunde cu abordarea Germaniei si Frantei. Mai mult, potrivit lui Renzi, abordarea acestor tari este mai retinuta decat a altor tari europene, de exemplu a celor baltice.
De altfel, Italia nu-si neaga dorinta de a-si imbunatati relatiile cu Rusia. Astfel, ambasadorul Italiei in Federatia Rusa, Cesare Maria Ragaglini, a declarat, la prezentarea programului de presedintie a Italiei in UE, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *