Eurosport va transmite turneul de tenis de la Roland Garros in format 3D

Reuters
Eurosport va transmite live, in format 3D, meciurile din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, prin intermediul platformei de televiziune Sky 3D, potrivit Broadband TV News.
Turneul de la Roland Garros se va desfasura in perioada 28 mai – 10 iunie. Va fi pentru al treilea an consecutiv cand turneul de la Roland Garros va fi produs si transmis fanilor in 3D, prin intermediul televiziunii internationale Eurosport.
“Eurosport a fost primul radiodifuzor care a difuzat in direct meciuri de tenis in format 3D – turneul de la Roland Garros din 2010 – iar aceasta intelegere cu Sky le va da din nou telespectatorilor britanici oportunitatea sa experimenteze acest Grand Slam in direct, in 3D”, a declarat Jean Thierry Augustin, director general pentru distributie, achizitie de drepturi sportive, distributie si dezvoltare, la Eurosport.
Noua intelegere cu Sky urmeaza unui anunt facut luna trecuta, potrivit caruia Sky 3D va asigura distributia Eurosport si in perioada in care televiziunea va retransmite in 3D Jocurile Olimpice de la Londra.
Platforma de televiziune prin satelit Sky este detinuta de BSkyB, compania britanica de televiziune detinuta de magnatul Rupert Murdoch.
In 2010, Eurosport a inceput testele pentru a difuza continut 3D, turneul de tenis de la Roland Garros fiind produs in noua tehnologie si transmis live in 29 de tari, printre care si Romania, dupa cum a declarat Adrian Ilie, reprezentantul Eurosport in Romania, pe 18 mai 2010, intr-un eveniment organizat in Bucuresti.
In acest sens, in 2010, Eurosport a incheiat un parteneriat international cu Panasonic. Astfel, in direct si in 3D, au fost difuzate atunci toate partidele de la Roland Garros care s-au desfasurat pe terenul principal, inclusiv semifinalele si finalele, masculine si feminine, timp de 14 zile, intre 24 mai si 6 iunie 2010. Imaginile 3D au fost transmise prin satelit (Eutelsat si Astra) catre circa 3.000 de centre Panasonic din 29 de tari din Europa.
Un an mai tarziu, in 2011, Eurosport a incheiat o intelegere cu operatorul de telecomunicatii Virgin Media pentru a transmite in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *