EUROVISION 2019: Ucraina s-a retras din competitie de anul acesta, dupa ce niciun artist nu a acceptat sa reprezinte tara

0

Luni, televiziunea publica din Ucraina i-a retras lui Maruv dreptul de reprezentare la Eurovision 2019 pentru ca nu a semnat un contract care ii interzicea temporar sa cante in Rusia, scrie news.ro.
Doua alte trupe, clasate pe locul al doilea si al treilea in selectia nationala, au primit oferta de a reprezenta tara la cea de-a 64-a editie a Eurovision, insa ambele au refuzat.
“Am fi fost onorati sa reprezentam Ucraina, dar nu vrem sa castigam cu orice pret. Misiunea noastra este de a uni oamenii cu muzica, nu sa semanam discordie”, a scris grupul dance Kazka pe pagina de Instagram.
In final, televiziunea publica ucraineana a ales sa nu mai participe la competitia muzicala din luna mai.
“Competitia muzicala este o ocazie pentru orice tara de a se prezenta international si pentru fiecare artist de a fi un ambasador”, a transmis UA:PBC intr-un comunicat. “Insa selectia nationala din 2019 a dezvaluit o problema a sistemului in industria muzicala ucraineana: legatura artistilor cu teritoriul statului agresor. Pentru o parte a societatii acest fapt este acceptabil. Pentru o alta, provoaca indignare”.
Televiziunea publica a mai spus ca va initia “talk show-uri, forumuri si dezbateri” pentru rezolvarea acestei probleme.
Editia din 2018 a competitiei muzicale a fost castigata de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa “Toy”.
Sub sloganul “Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 si 16 mai si finala pe 18 mai.
La editia cu numarul 64 a competitiei muzicale, alaturi de Romania s-au mai inscris 41 de tari: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *