Exclusiv Rl: Probele din dosarul Olgutei Vasilescu, respinse de judecatori

Interceptari ilegale, incalcarea dreptului la aparare si acte de urmarire penala facute de politistii judiciari fara mandat din partea procurorului de caz. Acestea sunt constatarile judecatorilor de camera preliminara care au analizat dosarul de coruptie in care primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a fost acuzat de spalare de bani de catre Directia Nationala Anticoruptie.
Magistratii de la Tribunalul Bucuresti care au analizat dosarul in Camera Preliminara au admis in parte cererile si exceptiile formulate de Lia Olguta Vasilescu, Elena Daniela Popescu si Radu Cosmin Preda. Totodata, judecatorii au constatat nulitatea relativa a actelor de urmarire penala in cazul primarului Lia Olguta Vasilescu, prin incalcarea dreptului acesteia la aparare. “Exclude actele de urmarire penala efectuate de ofiterii de politie judiciara fara a avea delegarea procurorului de caz si anume: declaratiile martorilor Selavartea Constantin, Vlasceanu Ion, Miereanu Gabriela si denuntul (declaratie) formulat de Parvulescu Ionut Cosmin la data de 07.03.2016”, se precizeaza in minuta.
Judecatorii au respins si proba prin care s-a efectuat interceptarea convorbirii ambientale “dintre Vlasceanu Ion si Parvulescu Ionut din data de 19.02.2016, aceasta fiind obtinuta in mod nelegal”.
In cazul Elenei Daniela Popescu si a lui Radu Cosmin Preda, judecatorii au constatat neregularitatea actului de sesizare a instantei in ceea ce priveste stabilirea obiectului si limitelor judecatii.
Conform minutei, incheierea motivata se va comunica procurorului care, in termen de 5 zile, trebuie sa instiinteze judecatorul de camera preliminara daca mentine dispozitia de trimitere in judecata sau solicita restituirea cauzei.Acuzatiile DNA
In martie 2016, primarul Lia Olguta Vasilescu a fost acuzata de luare de mita, spalare de bani, dar si folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani. Alaturi de Olguta, au mai fost acuzati administratorul public al Craiovei, Radu Cosmin Preda, dar si Elena Daniela Popescu, reprezentanta unui ONG.
Conform ordonatei procurorilor, in timpul campaniei electorale din 2012, mai multi afaceristi au fost obligati de Lia Olguta Vasilescu, care era vicepresedinte PSD Dolj, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *