Exclusiv RL. Propunere MApN: Militarii vor avea voie sa-si exprime opiniile POLITICE in public

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Apararii Nationale ar putea aduce, daca va fi aprobat de Parlament, o schimbare importanta in viata militarilor romani.?
Proiectul urmareste modificarea Legii privind „Statutul cadrelor militare, gradatilor si soldatilor”, care, in varianta initiala, lege prevedea, printre altele, ca militarilor in activitate le este interzisa „exprimarea opiniilor politice in timpul serviciului sau in spatiul public”.
Aceasta restrictie ar urma sa fie reformulata, astfel incat membrilor Armatei?in activitate sa li se interzica doar „exprimarea opiniilor politice in timpul serviciului”. Propunerea de modificare a fost inaintata Ministerului Apararii de reprezentanti ai societatii civile, in cadrul campaniei de consultare publica, fiind deja acceptata de reprezentantii MApN.
Argumentul invocat de societatea?civila?pentru a sustine aceasta modificare legislativa?a fost acela ca „exprimarea unei opinii politice in spatiul public nu este o eroare atata timp cat nu …

spot_imgspot_img