EXCLUSIV. De ce nu a putut fi SALVAT fotbalistul Patrick Ekeng, inca de la fata locului. S-au respectat sau nu protocoalele de interventie?

Fotbalistul Patrick Ekeng, de la Dinamo,?respira dupa ce s-a prabusit pe gazon, apoi a intrat in fibrilatie exact cand a intrat echipajul de la Floreasca, au declarat, pentru Romania libera, surse medicale. De asemenea, ambulanta a trebuit sa ocoleasca jumatate de stadion, pentru ca portile erau inchise, au precizat alte surse.?
Surse medicale au declarat pentru a”Romania Libera” ca fotbalistului i s-a facut masaj cardiac in ambulanta, in timpul transportului catre camera de garda a Spitalului de Urgenta Floreasca: a”Medicul de la ambulanta nu a stat in tribune, ci langa masina de interventie. In plus, ambulanta?era dotata cu defibrilator, oxigen portabil si truse de intubaj. Pe camerele de inregistrare se vede tot, unde sta ambulanta, cum s-a intervenit. Ambulanta trebuie sa stea langa teren. Aici, ambulanta a stat in spatele unor usi inchise pe care le leaga electricianul de la Dinamo, nu se poate. Plus ca erau panourile publicitare si bannerul. Deci ambulanta a trebuit sa ocoleasca terenul”.
Fotbalistul Patrick Ekeng nu era cunoscut cu probleme de sanatate, insa exista suspiciuni in privinta controalelor medicale facute de club. Referitor la interventia medicului de la echipa Dinamo si a echipei de pe salvare, surse medicale spun ca a”Patrick Ekeng respira dupa ce s-a prabusit pe gazon, apoi a intrat in fibrilatie exact cand a intrat echipajul la Floreasca si a facut stop cardiac la spital. In salvare a fost si medicul echipei”.

Si alte surse de la fata locului au povestit,?pentru a”Romania Libera”, ca a fost o balbaiala a responsabililor Clubului Dinamo, imediat dupa ce fotbalistul camerunez in varsta de 26 ani s-a prabusit la pamant, la doar 7 minute dupa ce a fost introdus in joc de antrenorul Mircea Rednic. Din cauza unor restrictii impuse, se pare, de cei de la ISU, prima ambulanta nu a putut interveni, iar a doua a gasit portile inchise, cheile fiind la electricianul stadionului, care in acele momente nu a fost de gasit. Deci de abia a doua ambulanta a actionat, dupa ce un suporter a deschis portile, dar nu a avut acces pe intrarea peluzei PCH, astfel ca a fost nevoita sa ocoleasca jumatate de arena, pierzand astfel timp pretios pentru o interventie rapida.
Medicul Cristian Grasu, presedintele Asociatiilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *