EXECUTATI PE CAPETE. Bancile scot la mezat proprietatile rau-platnicilor

Proprietatile executate silit si scoase la vanzare / FOTO: http://www.magazinsalajean.ro

Pentru tot mai multi salajeni, rambursarea unui credit bancar a devenit un chin. In aceste conditii, nu este de mirare ca oferta cu proprietatile executate silit si scoase la vanzare creste de la o zi la alta. In judetul Salaj, trei institutii bancare vor sa valorifice apartamente, case si terenuri apartinand rau-platnicilor, potrivit executari.com.
In acest moment, creditorii pun in vanzare sapte case, zece terenuri si noua apartamente. Cele mai multe dintre bunurile imobiliare scoase la licitatie sunt situate in Zalau, insa in lista figureaza si spatii locative ori terenuri din Simleu Silvaniei, Jibou, Aghires, Creaca, Nusfalau, Criseni ori Deja, scrie magazinsalajean.ro.
Astfel, printre apartamentele ce vor fi vandute in Zalau in perioada urmatoare se numara un apartamente cu doua camere, pretul de pornire al licitatiei fiind de circa 15.000 de euro, unul cu trei camere, pentru care banca spera sa primeasca minim 19.500 de euro, dar si unul cu patru camere, evaluat la putin peste 37.000 de euro.
Cum multe dintre proprietatile pe care bancile le scot la vanzare nu-si gasesc cumparator foarte usor, creditorii sunt pusi in situatia de a repeta licitatia si, implicit, de a diminua din pretul de evaluare. Este si cazul unei proprietati rezidentiale din localitatea Aghires – compusa dintr-un teren de aproape 3.000 de metri patrati si casa de locuit cu parter, etaj si mansarda, pentru care banca pretinde acum cu 25 la suta mai putin, adica 310.000 de lei, fata de 413.000 de lei la cat a fost ea evaluata. Potrivit publicatiei de vanzare a imobilului, proprietarii sunt executati silit dupa ce nu si-au achitat la timp datoria de 150.000 de franci elvetieni pe care o au fata de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *