Executorul judecatoresc care a pus poprire pe conturile Ministerului Sanatatii, RETINUT de procurori

Executor judecatoresc Iulian Cosoreanu, reprezentant al familiilor bebelusilor care au murit in incendiul?de la Maternitatea Giulesti, a fost retinut, vineri, la doua zile dupa ce a pus poprire pe conturile Ministerului Sanatatii, potrivit Mediafax.?
Citeste si:?Tot PATRIMONIUL Ministerului Sanatatii este PUS sub SECHESTRU, in dosarul incendiului de la Maternitatea Giulesti
Potrivit Parchetului instantei supreme, executorul judecatoresc Iulian Ilie Cosoreanu a fost retinut pentru evaziune fiscala si abuz in serviciu, iar vineri va fi dus in instanta cu propunerea de arestare preventiva.
In acelasi dosar, procurorii au dispus controlul judiciar in cazul altor trei persoane – Goman Fluture, Goman Cristinel si Lucretia Mihai, administratori ai S.C. E.C. S.R.L.
Societatea civila profesionala de executori judecatoresti la care lucreaza executorul Iulian Cosoreanu ar fi?convenit cu reprezentantii creditoarei S.C. E.C. S.R.L., societate in insolventa, ca, in schimbul unor comisioane suplimentare, sumele de bani obtinute in urma punerii in executare silita a unui titlu executoriu emis de Tribunalul Bucuresti intr-un dosar de executare silita sa fie virate in conturile altei societati decat creditoarea. Procuorii spun ca scopul era de a nu fi inregistrata in evidentele contabile ale societatii aflate in insolventa suma de 1.990.798 de lei, pentru care ar fi urmat sa fie platite taxe si contributii la bugetul de stat in valoare de 696.780 de lei.
Totodata, anchetatorii au mai stabilit ca Iulian Cosoreanu, in calitate de executor judecatoresc, a eliberat in numerar suma de 551.041 lei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *