Eximbank a intrat in afaceri cu Gazprom

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Banca de export-import a Romaniei a incheiat un acord cu Gazprombank, institutie de credit detinuta majoritar de producatorul rus de gaze naturale Gazprom. ?Prin acest acord, cele doua banci isi exprima disponibilitatea de a coopera pe anumite segmente de interes comun?, ne-au spus reprezentantii Eximbank.

Potrivit acordului, ?cele doua banci vor acorda credite si garantii pentru firmele din cele doua tari in conformitate cu legile bancare?. ?De exemplu, cooperare ar putea reprezenta sustinerea unor tandemuri dintre exportatori romani si Gazprom sau invers?, ne-au spus cei de la Eximbank.

De asemenea, se pot lua in calcul si afacerile efectuate de Gazprom cu parteneri romani in afara granitelor celor doua tari (Romania si Rusia). Eximbank este, alaturi de CEC, una dintre cele doua banci care inca mai au actionar majoritar statul. Institutia actioneaza insa mai mult ca agentie, neavind drept scop obtinerea de profit, ci sustinerea exportatorilor si, mai recent, a intreprinderilor mici si mijlocii.

Banca a incheiat o serie de parteneriate cu banci comerciale in vederea garantarii sau a compensarii de dobinda pentru creditele acordate IMM. Gazprombank are ca drept actionar majoritar producatorul rus de gaze naturale Gazprom, care asigura o treime din necesarul de gaze al Romaniei.

Banca ruseasca avea dupa primele trei luni ale anului active de 31 miliarde de euro si un profit de 14,8 miliarde de ruble sau 425 de milioane de euro.

spot_imgspot_img