Exproprieri pentru metroul Bucuresti – Aeroportul Otopeni: 42 de imobile evaluate la 62 milioane de lei

Imobilele supuse exproprierii se afla pe raza Municipiului Bucuresti-Sectorul 1 si a judetului Ilfov – oras Otopeni.
Sumele individuale estimate de catre expropriator, aferente despagubirilor, sunt in cuantum de 62,8 milioane lei si reprezinta despagubirile pentru un numar de 42 de imobile cu o suprafata de expropriat de 39.160 mp. Fondurile sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.
Sumele individuale destinate despagubirilor au fost estimate de catre expropriator, pe baza unui Raport de evaluare realizat de un expert evaluator autorizat ANEVAR.
Magistrala 6 realizeaza extinderea retelei actuale de metrou din statia 1 Mai pana la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, pe o lungime de 14,2 km si un numar de 12 statii. Aceasta noua magistrala asigura legatura directa intre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni.
Aceasta magistrala va permite legarea directa intre Gara de Nord si Aeroport Otopeni, fara transbordarea calatorilor prin schimbarea peroanelor si a trenurilor.
Termenul estimat de incepere a lucrarilor este a doua jumatate a anului 2018, iar durata de executie este de 48 de luni.Proiectul este inclus in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *