Fata de 19 ani si 16 kg ajunge la un centru pentru copii.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fata in varsta de 19 ani din Moldovita care cantareste 16 kilograme care a fost hranita doar cu lapte urmeaza sa fie preluata, dupa ce va fi externata din spitalul iesean, intr-un centru pentru copii al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava chiar daca este adulta, anunta Mediafax.
Purtatorul de cuvant al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca fata va fi institutionalizata intr-un centru pentru copii chiar daca este adult.
„Vom gasi un loc, dar problema cea mai mare este ca fata este atasata de familie, este atasata atat de mama, dar mai ales de sora ei geamana care, la momentul vizitei, era foarte speriata de faptul ca va fi despartita de sora ei. Dar avand in vedere situatia, se impune luarea tinerei intr-un centru si vom vedea cum se recupereaza si, pe partea de atasament, vom vedea ce putem face”, a spus Daneliuc.
Citeste si:?Tanara de 19 ani, crescuta ca un bebelus
Ea a precizat ca deja fata a luat in greutate in jur de doua kilograme.
Daneliuc a explicat ca tanara a fost diagnosticata cu encefalopatie si retard psihic sever, aratand ca, de obicei, copiii cu acest tip de afectiune au greutatea mult mai mica decat cea normala.
Ea a spus ca in cadrul anchetei sociale efectuate in cazul acestei tinere este „bifat ca nu exista nici un risc de abuz sau neglijare”.
Purtatorul de cuvant al DGASPC Suceava a spus ca tanara are o relatie de atasament fata de familie si ca daca ar fi fost abuzata sau neglijata aceste semne s-ar fi observat, dar ca este posibil ca familia sa nu fi stiut cum sa ingrijeasca un copil cu nevoi speciale sau cum sa-i dea sa manance si in acest caz ar fi trebuit sa ceara mai departe ajutor de specialitate.
„Nu cred ca nu i-au dat ei sa manance, ca familia ar fi tinut-o infometata, noi credem ca s-a incercat, nu au stiut si ar fi trebuit sa apeleze mai departe sa fie ajutati”, a precizat Daneliuc.
Ea a spus ca DGASPC Suceava a transmis o noua adresa primariilor din judetul Suceava in care solicita autoritatilor locale sa aduca la cunostinta institutiei informatii despre copiii aflati in situatii de risc.
Daneliuc a mai declarat ca DGASPC Suceava a transmis o solicitare spitalului iesean in care este internata fata pentru a exprima un punct de vedere privind oportunitatea institutionalizarii sau nu a acesteia.
Ea a precizat ca in adresa transmisa, la sfarsitul saptamanii trecute, de Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria” din Iasi catre DGASPC Suceava se arata ca fetita necesita tratament de recuperare nutritionala inca doua saptamani, ca aceasta necesita gimnastica si kinetoterapie si stimulare psihica.
„Referitor la internarea intr-un Centru de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica, ar fi mai potrivita o unitate de copii avand in vedere retardul neuropsihic si intarzierea in dezvoltarea somatica (5-6 ani)”, se arata in adresa spitalului iesean.
In urma verificarilor dispuse de prefectul de Suceava, Florin Sinescu, s-a stabilit ca in cazul fetei din Moldovita Inspectoratul Judetean de Politie sa faca cercetari si sa stabileasca persoanele vinovate pentru infractiunea de „punere in primejdie a unei persoane in neputinta de a se ingriji”, cu precizarea ca pe parcursul anchetei exista posibilitatea extinderii cercetarilor si cu privire la alte infractiuni, fata de persoanele responsabile.
Totodata, Prefectura Suceava va sesiza organele de …

spot_imgspot_img