FC Vaslui debuteaza in Cupa Intertoto intr-un meci cu Neftci Baku

FC Vaslui debuteaza in Cupa Intertoto intr-un meci cu Neftci Baku

? Trupa lui Viorel Hizo joaca la Baku, cu Neftci, o echipa mult mai experimentata.
? Daca trece de azeri, FC Vaslui va juca in al doilea tur preliminar al Cupei UEFA.

FC Vaslui va fi azi prima echipa din tara noastra care debuteaza in sezonul 2008/2009 al cupelor europene. Mai mult, jocul va consemna pentru formatia antrenata de Viorel Hizo si un debut absolut, moldovenii evoluand pentru prima oara intr-un meci oficial din cupele europene!

Neftci Baku este echipa cu care va juca FC Vaslui in turul III (ultimul) al Cupei UEFA-Intertoto, meciul avand loc (prima mansa) in Azerbaidjan, de la ora locala 18.00. Daca moldovenii se vor califica, atunci vor trece in al doilea (tot ultimul) tur preliminar al Cupei UEFA, competitie in care vor intra, mai tarziu, si Rapid, FC Timisoara, Unirea Urziceni si Dinamo.
Viorel Hizo spune ca experienta este atuul principal al azerilor in disputa cu FC Vaslui. “Nu-mi este teama de Neftci, dar trebuie sa fim precauti, fiindca acum nu mai putem vorbi despre favoriti in cupele europene. Ei au un plus fata de noi, deoarece sunt de noua ani consecutiv la startul unei cupe europene, iar Vasluiul abia debuteaza”, a precizat Hizo.

In ceea ce priveste lotul echipei FC Vaslui, acesta este total schimbat fata de sezonul trecut, nu mai putin de opt jucatori noi (plus antrenorul) incercand sa aduca “sange proaspat” in evolutia plaiesilor. Este vorba de portarul slovac Desan Kuciak, bulgarul Stanislav Genchev, muntenegreanul Nemanja Jovanovic, sarbul Neven Markovic, plus romanii Gabriel Canu, Marian Aliuta, Danut Munteanu si Lucian Burdujan. In aceste conditii, din vechiul lot e posibil sa mai ramana “in carti” pentru titularizare foarte putini jucatori, printre care si vedeta Ljubinkovici, care si-a prelungit cu inca trei ani contractul cu FC Vaslui.
Neftci Baku a facut o victima de lux in turul II al competitiei, eliminand formatia belgiana Germinal Beerschot, pe care a invins-o cu 1-0 la Baku (in fata a 24.000 de spectatori!) si cu care a remizat, 1-1, in deplasare.

? Adrian Porumboiu a anuntat ca transferul peruanului Ryan Salazar nu se va mai realiza, pentru ca senegalezul N?Doye si-a rezolvat problemele cu moldovenii, el primind doar o amenda in valoare de 20.000 de dolari pentru faptul ca a lipsit mai multe zile de la echipa. “Nu putem intari adversarele cu un jucator de talia lui. N?Doye este un jucator valoros, are talent si va avea un cuvant de spus in jocul echipei”, a afirmat antrenorul Hizo despre mijlocasul senegalez.

Azerii au o mare experienta competitionala si un antrenor valoros, iar asta conteaza atunci cand joci cu o debutanta, cum este FC Vaslui.”
Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui

Daca am reusit sa eliminam o echipa din Belgia in turul precedent, e clar ca putem juca de la egal la egal si cu o formatie din Romania.”
Anatoli Demianeko, antrenor Neftci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *