Febra caminelor private

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Atat criza de locuri de cazare in marile centre universitate de la noi din tara, cat si chiriile fabuloase pe care proprietarii le cer studentilor, ii determina pe oamenii de afaceri sa investeasca in constructia caminelor studentesti private.

Un grup de investitori spanioli, care opereaza in tara noastra prin firmele SpaRom si HormiRom, vrea sa construiasca, in Cluj-Napoca, doua cladiri de 16 etaje, care vor oferi in jur de 1.000 de camere pe care studentii le pot inchiria.

„In Cluj sunt mult mai putine locuri de cazare in camine decat necesarul, iar pretul de inchiriere a unei garsoniere a ajuns la 300 de euro pe luna. Noi o sa vrem sa inchiriem sub pretul pietei garsonierele din caminele studentesti”, a declarat, pentru Mediafax, Avram Gal, administratorul afacerilor investitorilor spanioli in Romania.

Investitia pentru cele doua cladiri se va ridica la peste 15 milioane de euro, iar startul constructiei este programat anul viitor si se va termina in 2009. Studentii de aici vor avea la dispozitie un restaurant, piscina, sali de fitness si spatii de studiu.

Spaniolii vor sa dezvolte astfel de proiecte si in alte orase, pe agenda lor fiind incluse Bucurestiul, Timisoara si Craiova. O alta urbe aflata in vizorul oamenilor de afaceri este Iasiul, unde israelienii de la AlfaRom Holding si Future Group vor sa investeasca in camine. Studentilor din Iasi li se pregatesc doua imobile, care vor insuma 600 de garsoniere. Constructia incepe, de asemenea, anul viitor, iar finalizarea ei este programata in 2009.

spot_imgspot_img