Fertilitatea barbatilor s-a redus cu jumatate in ultimii zece ani

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

In ultimii zece ani, fertilitatea barbatilor s-a redus la jumatate, conform cercetatorilor danezi.

Cauzele fenomenului sunt mediul, alimentele nesanatoase sau produsele de ingrijire.

Fata de anii „50, fertilitatea masculina a scazut cu 70%, conform studiilor efectuate in toata lumea. Insa cele mai serioase dezechilibre in ceea ce priveste calitatea spermei s-au produs in ultimul deceniu. La o cantitate mai mica de 20 de milioane de spermatozoizi pe militru de sperma, specialistii vorbesc deja despre infertilitate masculina.

Medicii au identificat peste 85.000 de chimicale in alimente, ambalaje sau cosmetice care afecteaza capacitatea de procreere.

Una din substantele care deterioreaza calitatea spermei se gaseste in reciepientele de plastic. Iar medicii recomanda consumul prudent al bauturilor alcoolice ambalate in PET-uri. „Cu cat alimentul este mai extractiv, asa cum sunt bauturile alcoolice mai tari, cu atat se extrag niste substante toxice cu efecte negative asupra hormonilor „, spuna dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului Cercetari Alimentare. Acesti compusi toxici se elibereaza in cantitate mare mai ales daca temperatura de depozitare a lichidelor creste. De aceea, medicii recomanda ca bauturile ambalate la PET sa nu fie depozitate la temperaturi ridicate.

O alta greseala care poate duce la infertilitatea este folosirea cutiilor de plastic pentru transportarea mancarurilor fierbinti. In aceste conditii, recipientele elibereaza in alimente bisfenolul A, o alta substanta toxica. Si aluminiul continut in alimente si cosmetice poate impiedica instalarea unei sarcini. Foliile pentru ambalare au deobicei un ph acid si produc acelasi efect.

Aluminiul poate fi mobilizat in cantitate mare si daca deodorantele stau la soare sau la temperatura mare, iar impactul asupra calitatii spermei poate fi devastator.

spot_imgspot_img