Fetele de la SIAB castiga 10 euro pe ora

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Unii le numesc „bunaciuni”, altii le spun „maimute”, iar ele nu au voie sa se supere cand aud astfel de apelative. Muncesc 10 ore pe zi si au trecut prin casting inainte sa primeasca jobul. In plus, unele dintre ele au fost pregatite de companiile care le-au contractat cate o luna de zile. Viata de promoter la un targ romanesc nu e usoara, se plang ele. Dar iata ce insemana sa prezinti masini la SIAB
– recrutarile promoterilor se fac fie prin firme de casting, fie direct de catre companie;
– 10 ore de munca ore pe zi;
– castigurile variaza intre 30 si 100 de euro;
– trei pauze pe zi;
– nu ai voie sa vorbesti la telefon, nu ai voie sa mesteci guma;

Maria face reclama la Dacia. Daca s-ar face un top al celor mai imbracate fete de la SIAB, primele in top ar fi fetele de la Dacia, iar pe locul doi, vizitatoarele. Dacia a ales pentru promoterii lor costume gri, lungi si largi. Nu foarte largi, dar parca fetele slabisera sase kilograme sau parca le imprumutasera de la echipa de fotbal feminin a Suediei. Fetele de la Dacia au venit prin agentie si spun ca pentru o zi intreaga de munca se castiga intre 30 si 90 de euro. „Mai sunt unii care zic ca fac poze la maimute si asa mai departe, dar noi nu avem ce sa le spunem”, spune Maria. Colega ei de la Renault, Diana, spune ca a participat la castingul pentru SIAB la inceputul anului, in februarie. O luna mai tarziu a semnat contractul.

La Volvo, doua domnisoare in alb faceau reclama la un nou tip de automobil. „Noi am venit pe recomandare. Stiam pe cineva, care stia pe altcineva, care stia pe cineva de aici. Si in vara am stabilit”. Fetele nu au vrut sa spuna cat castiga pe zi, dar ne-au spus ca lucreaza zece ore pe zi. Ele sunt multumite de vestimentatia pe care firma le-a ales-o. Si rochiile si pantofii sunt pe gustul lor. Fetele Volvo au povestit ca nu au voie sa vorbeasca la telefon in timpul lucrului „fiindca da rau in fata vizitatorilor” si ca trebuie sa dea detalii, in mare, despre masina pe care o prezinta.

Mercedes a adus in acest an cateva domnisoare imbracate select. Bluza si fusta office. „In jur de o suta de euro, dar nu am voie sa va spun”, a raspuns una dintre promoterii Mercedes cand am intrebat-o despre cat de darnic este cu ea constructorul de masini de lux. Si BMW a avut avut fete frumoase care isi respecta bine intelegerea: „Sunt model, mai multe nu pot sa spun ca nu asta e treaba mea aici. Daca doriti detalii despre masina…”, spune una dintre ele, cu un zambet cat rasaritul.

spot_imgspot_img