Fetusii descoperiti in mormantul lui Tutankhamon sunt fiicele lui gemene

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cercetatorii sustin ca, cel mai probabil, fetusii descoperiti in mormantul lui Tutankhamon sunt de fapt fetitele gemene ale tanarului faraon.

Aceasta informatie a fost lansata de profesorul Robert Conolly, un anatomist care lucreaza impreuna cu autoritatile egiptene la studierea ramasitelor mumificate apartinand faraonului Tutankhamon, si celor doi copii ai sai, nascuti morti.

Profesorul Conolly a precizat ca, desi cei doi fetusi au dimensiuni diferite ei ar putea fi totusi gemeni. Acest lucru ar reconfirma informatiile potrivit carora sotia lui Tutankhamon a avut o singura sarcina, informeaza Daily Mail.

„”Am analizat in 1979 una dintre mumii, pe cea mai mare, am identificat grupa de sange a acestui bebelus si am comparat-o cu grupa de sange prelevata de la Tutankhamon in 1969. Rezultatele au confirmat ca acest fetus mai mare ar putea fi intr-adevar copilul lui Tutankhamon””, a precizat profesorul Robert Conolly.

El va oferi mai multe detalii despre descoperirile sale la Conferinta de medicina si farmacie in Egiptul antic, gazduita in aceste zile de Universitatea din Manchester.

spot_imgspot_img