Fiecare roman foloseste 250 de pungi de plastic anual

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un roman foloseste aproximativ 250 de pungi de plastic intr-un an, fiecare dintre aceste ambalaje fiind folosit, in medie, circa 15-20 de minute, conform unor date furnizate de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), se arata intr-un comunicat al organizatiei de protectie a mediului MaiMultVerde.

„Conform noilor reglementari, pungile din material nebiodegradabil, distribuite in prezent gratuit de comercianti, vor fi taxate, incepand cu 1 ianuarie 2009, cu 20 de bani per ambalaj nebiodegradabil. Taxa se aplica conform unei ordonante de urgenta adoptate de Executiv pe 27 august 2008”, a precizat ministrul Mediului, Attila Korodi. Scopul normei recent adoptate este de „a micsora consumul de astfel de ambalaje prin descurajarea distributiei gratuite a acestora si, nu in ultimul rand, de a incuraja productia de ambalaje din materiale biodegradabile sau din materiale reciclabile”, a precizat pentru Agerpres Korodi.

In acest sens, marti, ministrul Mediului, Atilla Korodi, directorul MaiMultVerde, Dragos Bucurenci, si mai multi voluntari vor distribui peste 2.000 de sacose din material biodegradabil clientilor hypermarketului Real Berceni. Actiunea este menita sa previna si sa informeze consumatorii despre noile reglementari privind taxarea pungilor din material nebiodegradabil, distribuite in prezent gratuit de comercianti.

spot_imgspot_img