Fii informat atunci cand iți cumperi hota de bucatarie!

Fii informat atunci cand iți cumperi hota de bucatarie!

Ca in orice alegere a unui electrocasnic, achiziționarea unei hote de bucatarie poate fi solicitanta și poate dura mai mult timp decat ți-ai fi propus, insa cercetand cele mai bune opțiuni și fiind documentat vei face alegerea cea mai potrivita pentru tine. Cum probabil știi deja, criteriul estetic nu este singurul care trebuie sa te ghideze in cautarea hotei ideale, procesul in sine fiind in stransa corelație cu numeroși alți factori asupra carora vom incerca sa ne concentram in cele ce urmeaza.

Exista doua tipuri principale de hote: cele traditionale, cunoscute si sub numele de hote conventionale, si cele incorporabile, care sunt de mai multe feluri. Fiecare dintre ele are avantaje si dezavantaje, iar alegerea depinde in primul rand de marimea bucatariei si de preferintele personale.

Pentru inceput, te atenționam ca, in funcție de tipul de construcție, hotele se disting in hote tradiționale și hote incorporabile, iar acestea din urma pot fi decorative, tip insula sau telescopice. Daca optezi pentru alegerea unei hote traditionale, trebuie sa știi ca ea se monteaza, de regula, deasupra aragazului. Dimensiunile mai mari ale hotelor de acest tip, fața de cele incorporabile, le fac sa fie potrivite doar daca bucataria are o suprafata destul de generoasa.

Totodata, in cazul hotelor tradiționale, este important ca aragazul sa fie amplasat cat mai aproape de geamul bucatariei.

In cazul in care preferi o hota cat mai discreta, care sa nu ocupe mult spatiu, iți recomand alegerea unei hote incorporabile in perete sau in dulapul de deasupra aragazului. Astfel, una dintre opțiuni este hota decorativa care, asa cum sugereaza deja si numele, este preferata de cei care vor o hota cu un design care sa iasa in evidenta, iar de regula o astfel de hota se monteaza orizontal.

In ceea ce privește hota tip insula, aceasta este potrivita doar pentru bucatariile in care toate celelalte corpuri și aparate de gatit sunt poziționate in centrul camerei. Mai simplu, hota de tip insula se monteaza de tavan, deasupra suprafetei de gatit.

Un alt model este hota telescopica, ce prezinta principalul avantaj de a putea fi retractata pe segmente in functie de dimensiunea bucatariei sau in funcție de ocaziile in care chiar este folosita. Se poate monta direct pe perete sau in dulapuri de diverse dimensiuni. In acest sens, o regula generala de urmarit face referința la faptul ca distanța de la aragaz la geam nu trebuie sa fie foarte mare, astfel incat sa nu necesite un tub de evacuare mai lung de 3 metri.

Criteriul proximitații fața de geam și aragaz este cel care, in definitiv, ar trebui sa te preocupe in momentul cumpararii unei hote. In funcție de configurația bucatariei tale, dimensiunea hotei trebuie sa fie aceeași cu cea a aragazului sau chiar sa depașeasca suprafața acestuia pentru a te asigura ca absorbția aerului se face pe o zona mai extinsa.

Mai mult decat atat, in mod normal, o hota trebuie montata la 60-70 de centimetri deasupra aragazului sau plitei. Aceasta distanta este propice pentru a absorbi aburii in mod corespunzator și suficient de mare pentru ca hota sa fie protejata de temperaturile ridicate generate de aragaz.

Deși la prima vedere nu pare sa necesite atat de multa atenție și cercetare, trebuie insa sa fii informat in momentul achiziționarii unei hote. Cele prezentate mai sus sunt doar cateva repere de baza cu ajutorul carora poți sa iți ghidezi procesul de alegere a unei hotei de bucatarie de care sa fii cat mai mulțumit. Spor la cumparaturi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *