Finantele anunta o lista de modificari ale Codului Fiscal. Ce s-a schimbat

“Scopul acestui nou pachet de simplificare este sa incurajeze plata online a tuturor taxelor si impozitelor, dar si sa reduca povara administrativa pentru persoanele fizice si pentru mediul de afaceri. Totodata, sunt incluse propuneri care vizeaza stimularea investitiilor precum si a formarii profesionale”, a declarat Anca Dragu, Ministrul Finantelor Publice, potrivit unui comunicat.
Conform documentului, modificarile vizeaza:
Impozit pe profit
Masura 1: Completarea prevederilor privind stabilirea anului fiscal cu perioade diferite decat perioada anului calendaristicMotivatia si avantajele masurii – reducerea costurilor administrative, deoarece acesti contribuabili nu mai intocmesc evidenta fiscala diferita de cea contabila. In prezent, pentru contribuabilii vizati au reguli doar posibilitatea de modificare initiala a anului fiscal, fata de cel calendaristic, cuprinzand doar reguli de intrare in anul modificat, nu si de iesire.
Beneficiarii masurii: Aceste reguli se adreseaza in general persoanelor juridice straine care desfasoara in Romania activitatea printr-un sediu permanent si persoanelor juridice romane, care opteaza, potrivit regulilor contabile, pentru un an fiscal diferit de cel calendaristic.
Scutirea de impozit pe profitul reinvestit, prelungita
Conform actualelor reglementari facilitatea era aplicabila numai pana la data de 31 decembrie2016.Motivatia si avantajele masurii – stimularea economiei prin sustinerea investitiilor – aplicarea nelimitata in timp a facilitatii fiscale de scutire de impozit a profitului reinvestit.Beneficiarii masurii: contribuabilii care investesc in activele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *