Florin Iordache, despre abuzul in serviciu: Daca exista prejudiciu, nu inseamna ca trebuie sa existe dosar penal. VOT DECISIV LUNI

“Vrem sa inchidem odata aceasta definitie a abuzului in serviciu pentru ca prea s-au intamplat aceste abuzuri in ultima perioada si acestea noua ne-au dat de gandit. Vom discuta, inteleg ca exista o propunere din partea Ministerului Justitiei cu un prag minimal, dar, repet, e foarte important sa nu mai existe abuzuri. Daca exista prejudiciu, nu inseamna ca trebuie sa existe dosar penal. Se va merge in civil, se recupereaza banii si gata”, a afirmat deputatul PSD, Florin Iordache, in cadrul unei emisiuni difuzate, duminica, de Antena 3.
In ultima sedinta a Comisiei de specialitate, cea de joi, parlamentarii au amanat dezbaterea si votul asupra amendamentele legate de infractiunea de abuz in serviciu. Urmatoarea intalnire a membrilor forului de specialitate va avea loc luni, la Parlament, incepand cu ora 10.30.
Pe ordinea de zi a plenului de marti al Senatului, sedinta care va incepe la ora 11.00, apare si proiectul care propune schimbarea Codului penal, aflat in procedura de urgenta, iar senatorii il vor vota sub rezerva primirii raportului de la forul parlamentar comun pentru legile Justitiei.
Florin Iordache a anuntat faptul ca luni se va da raport pe proiectul de lege prin care este modificat Codul Penal. Astfel, stabilirea pragului pentru abuzul in serviciu (articolul 297 din Codul Penal) va avea loc luni. De asemenea, proiectul de lege va fi trimis Senatului, pentru ca acesta sa fie pe ordinea de zi a plenului de marti.
Surse politice au precizat ca ministrul Justitiei a gasit “pragul rezonabil” pentru abuzul in serviciu. Astfel, in comisia speciala condusa de Florin Iordache, reprezentantii Ministerului Justitiei vor propune introducerea unui prag egal cu valoarea salariului minim pe economie.
Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat luni ca, in ceea ce priveste articolul referitor la abuzul in serviciu, va fi o varianta asumata de PSD, dar trebuie sa ajunga la o varianta finala membrii Comisiei parlamentare pentru legile Justitiei. Intre timp, au fost depuse mai multe amendamente din partea unor parlamentari ai puterii, cu prag valoric pentru abuz intre 200.000 de lei si 200.000 de euro.
UDMR nu sustine prag pentru abuzul in serviciu
UDMR nu sustine niciun prag pentru abuzul in serviciu. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *