Focar de hepatita la trei unitati scolare din Vaslui. O gradinita a fost inchisa

?
O gradinita din judetul Vaslui a fost inchisa, dupa ce mai multi copii s-au imbolnavit de hepatita. Totodata, au fost confirmate focare si in alte doua unitati scolare, iar 15 copii au ajuns la spital, potrivit Mediafax.
“Focarul de hepatita virala a fost confirmat la scoala din Bogdanesti, dar si la gradinita si scoala din Orgoiesti. De altfel, gradinita a fost inchisa, iar unitatea scolara nu are autorizatie sanitara de functionare. In zona au fost trimise doze de vaccin, in prezent este efectuata o campanie de vaccinare a prescolarilor, a elevilor din clasa zero, clasa I si clasa a VIII-a”, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.
Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, Gabriela Placinta, in scoala din Bogdanesti au fost incepute imediat lucrarile de igienizare si dezinfectie.
“Focarul a izbucnit dupa inceperea anului scolar, cand cativa elevi s-au simtit rau. Apoi, rand pe rand, mai multi elevi s-au imbolnavit. Au fost demarate totodata lucrari de dezinfectie si igienizare in salile de clasa. Spunem noi ca situatia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *