Ford a rechemat 1,2 milioane de vehicule de pe piata americana, pentru reparatii

Ford a rechemat 1,2 milioane de vehicule de pe piata americana, pentru reparatii

Ford Motor a rechemat de pe piata americana circa 1,2 milioane de vehicule monovolum, SUV-uri si pickup-uri, pentru inlocuirea unui senzor al motoarelor care ar putea provoca blocarea acestora in timpul functionarii.

Vehiculele echipate cu motoare diesel cu o capacitate de 7,3 litri s-ar putea bloca in trafic, existand astfel riscul unor accidente, se arata intr-un comunicat transmis de Ford Administratiei americane pentru Siguranta Drumurilor.

Printre vehiculele rechemate, construite in perioada 1997-2003, se afla modelul monovolum Serie E, SUV-ul Excursion si vehiculul pickup F-450 Super Duty.

Senzorul care prezinta riscul de a se defecta va fi inlocuit gratuit de dealerii Ford cu o noua versiune.

Anul trecut, Ford a rechemat de pe piata circa cinci milioane de vehicule, pentru remedierea aceleiasi probleme.

“Actiunea de astazi (joi n.r.) include vehiculele care au o problema legata de intercatiunea comutatorului de dezactivare a controlului vitezei cu sistemul de franare care ar putea, in cazuri rare, sa duca la supraincalzire si, in ultima instanta, la aprindere”, a declarat Ray Nevi, director adjunct la biroul pentru siguranta al Ford.

Compania incearca sa reduca pierderile operatiunilor sale din America de Nord. Compania a revizuit, miercuri, in crestere pierderile din trimestrul al doilea, la 254 de milioane de dolari, ca urmare a pierderilor legate de sistemul de pensii.

Ford, al doilea mare producator american de automobile, a semnat, in septembrie, un contract pentru preluarea fostei fabrici Daewoo de la Craiova. Finalizarea preluarii nu a avut inca loc, intrucat Comisia Europeana a lansat o investigatie legata de conditiile prevazute in contractul de privatizare a Automobile Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *