Forta Civica in cautare de candidati pentru alegerile locale pe Internet

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fostul Partid Crestin, actualmente intitulat „Forta Civica”, a postat ieri, pe site-ul www.myjob.ro, un anunt privind recrutarea de persoane dornice sa devina… primari si consilieri locali. Candidatul „ideal” trebuie sa fie „corect, ambitios” si „dornic sa faca ceva pentru el (…)”. In plus, cei care doresc a fi recrutati trebuie sa fie constienti ca „pozitia de primar si consilier presupune multa raspundere si devotament fata de cei care (…) l-au sprijinit pe parcursul campaniei electorale”. Cu toate acestea, presedintele „Fortei Civice”, Adrian Iurascu, neaga ca ar fi postat vreun anunt si reclama ca informatia a fost aruncata pe Internet de „Securitate, care e treaza”.
Fostul Partid Crestin, fondat de ex-primarul general al Capitalei, Viorel Lis, botezat din septembrie 2007 „Forta Civica”, intentioneaza sa dea lovitura in alegerile locale si generale din acest an. Numai ca formatiunea condusa acum de inginerul Adrian Iurascu (foto) are o „mica” problema: lipsa cadrelor. Acesta este si motivul pentru care, ieri, pe site-ul www.myjob.ro a aparut un anunt privind recrutarea de persoane dornice sa devina… primari si consilieri locali din partea formatiunii respective. Conform anuntului, candidatul „ideal” trebuie sa indeplineasca cumulativ cateva calitati: „sa fie corect, ambitios, dornic sa faca ceva pentru el, dar si pentru cei din jurul sau, curajos, sa cunoasca nevoile sectorului sau ale orasului unde locuieste, sa cunoasca bine limba romana si sa se exprime coerent (…)”. In plus, cei dornici sa se inregimenteze in Forta Civica sunt avertizati ca trebuie sa fie constienti ca „pozitia de primar si consilier presupune multa raspundere si devotament fata de cei care (…) l-au sprijinit pe parcursul campaniei electorale”.
In incercarea de a vedea cum functioneaza selectia, reporterii cotidianului „Curentul” au incercat sa dea de urma Fortei Civice, tinand cont de faptul ca anuntul postat pe myjobs.ro nu continea decat o adresa de email ( fortacivica01@yahoo.comAceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. ). Primul pas: consultarea Registrului Partidelor, aflat la TMB. Insa acolo Forta Civica nu figura cu niciun numar de telefon. Asa ca reporterii nostri au apelat la … Google pentru a vedea cu ce se „mananca” partidul fondat de Lis. Numai ca, dupa o cautare cu „Forta Civica”, Google a dat de urma unei fituici inexistente pe piata, dar autointitulata „cotidian national”, fondata de fostul infractor Gheorghe Popilean, condamnat penal pentru megaescrocheria Mondoprosper. Ulterior, motorul de cautare ne-a condus la portalul „forumulcivic.ro”, care gazduieste partidul „Forta Civica”. Sunand la numarul postat la „Contact”, jurnalistii nostri au avut surpriza sa fie intampinati de… un robot care le-a comunicat urmatorul mesaj: „Ati sunat la Academia de Ştiinte Agricole si Silvice ?Gheorghe Ionescu-Sisest?. Dupa acest mesaj puteti forma interiorul dorit…”. In cele din urma, dupa ce au format si un interior, reporterii nostri au reusit sa dea de urma Fortei Civice. Mai precis, a presedintelui Adrian Iurascu. Chestionat in legatura cu metoda ingenioasa de recrutare a candidatilor pentru alegerile locale, acesta a negat insa ca ar fi postat pe myjobs.ro vreun anunt. „Nu am dat niciun anunt pe Internet. Avem baieti buni care lucreaza… Deci Securitatea e treaza, desteapta. Sunt glume facute de baieti”, a sustinut Iurascu, care insa a admis ca partiduletul pe care-l conduce nu ar refuza cadre noi si bine pregatite sa candideze la locale.

spot_imgspot_img