Forumul Economic de la Davos. Angela Merkel cere o Uniunea Europeana mai integrata

“”Trebuie sa ne asumam mai multe responsabilitati, trebuie sa ne luam destinul in propriile maini””, a spus ea conform agentiei DPA, estimand ca pana in prezent Uniunea Europeana a fost prea ezitanta in fata crizelor din Orientul Mijlociu si Africa.
Merkel a apreciat totodata ca UE nu trebuie sa se inchida in fata migratiei, sustinand ca “”inca de pe vremea Imperiului Roman, sau a Zidului Chinezesc, stim ca nu ajuta sa ne inchidem””. Ea a admis insa ca si Germania este una dintre tarile care se confrunta cu o “”atmosfera polarizata”” si cu tentatia populismului, enuntand si valul de refugiati printre motive, conform Agerpres.?
Facand aluzie la politicile comerciale izolationiste pentru care pledeaza presedintele american Donald Trump, sefa guvernului de la Berlin a estimat ca “”protectionismul nu este raspunsul potrivit”” in fata nemultumirilor provocate de globalizare si ca statele care se plang ca pierd din cauza acestei globalizari ar trebui sa caute solutii tot in mecanismele multilaterale, nicidecum in politici nationale sau unilaterale.
Cietste si?Comisia Europeana ar putea plati taxele pentru rezidenta impuse …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *