Fostele firme ale lui Sebastian Ghita continua sa castige licitatii publice. Deputatul PRU vrea sa controleze informatic si falimentul personal

Noi informatii releva ca beneficiara unei achizitii publice la Registrul Comertului, conexa acestei legi, e o firma controlata de controversatul afacerist si politician Sebastian Ghita.
Pentru ca Legea insol?ventei persoanelor fizice sa functioneze, e nevoie de crearea unei intregi arhitecturi institutionale. Teoretic, exista deja, la nivel central, o comisie de insolventa, legal constituita. Aceasta trebuie sa aiba 42 de fili?ale judetene. Sute de magistrati si grefieri trebuie specializati in materia falimentului personal. Toate persoanele fizice vizate de proceduri de insolventa, conform legii, vor trebui sa se afle in evidentele unui registru specializat. Acesta este o sectiune dedicata special persoanelor fizice a Registrului insolventei, gestio?nat de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). Pentru edificarea acesteia, e nevoie de achizitionarea unui sistem informatic.
Ymens Teamnet castiga, Ghita nu comenteaza
Exista un acord-cadru, al carui obiect il reprezinta achizitia de servicii de extindere a modulului informatic a”Buletinul Procedurilor de Insolventa – Persoane Fizice” (BPI-PF), “ce va functiona pe o infrastructura externalizata de tip cloud computing”, informeaza ONRC.
Citeste si:?De ce nu putem declara falimentul personal
Asta inseamna ca o firma gestioneaza stocarea bazelor de date pe un server extern sistemului informatic al institutiei pentru care presteaza. Stocarea externa se plateste cu bani grei cand este vorba despre capacitati mari de stocare, de ordinul terabitilor.
Procedura de achizitie publica pentru BPI-PF a fost derulata in perioada lunilor mai – noiembrie ale anului 2016. A fost depusa o contestatie la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, respinsa ca nefondata. Valoarea totala a acordului-cadru este de 1.690.856 de lei, fara TVA, pentru o perioada de 36 de luni, incepand cu luna noiembrie a anului 2016.
ONRC a aratat, pentru RL, ca “in urma derularii procedurii de achizitie publica, a fost declarata castigatoare oferta depusa de societatea Ymens Teamnet SRL”. Ymens Teamnet este o firma din Grupul TeamNet. Despre ?TeamNet, grup de firme detinut anterior de Sebastian Ghita, se vehiculeaza ca ar fi in continuare controlat de acesta prin interpusi, dupa ce Ghita si-a cesionat toate partile sociale la alegerea sa ca parlamentar.
RL l-a contactat pe Sebastian Ghita. “Nu doresc sa vorbesc cu dumneavoastra. Multumesc mult!”, a spus acesta, sec.
Formal, Ghita nu mai e ymens in firme
Intre 2011 si 2015, firmele lui Sebatian Ghita au luat crema contractelor de licitatie pentru achizitii publice, atunci cand a fost vorba despre sisteme informatice. De ultima ora: la licitatia Politiei pentru Sistemul IT de recunoastere faciala, Ymens Teamnet e printre ofertanti, alaturi de alte doua firme si o asociere. Firma Ymens este caracterizata de portalul HotNews ca fiind “parte a grupului fondat de Sebastian Ghita”, apoi drept “compania IT de solutii de tip cloud a Grupului Teamnet”.
“Sebastian Ghita a anuntat in luna august a anului 2012 ca si-a vandut toate actiunile detinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet”, arata sursa citata. Procurorii DNA au extins urmarirea penala a lui Ghita, sustinand ca acesta a folosit firme instrainate doar formal, pe care le-a detinut personal pana in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *