Fostul colonel SRI Daniel Dragomir urmeaza sa fie audiat in Parlament

Presedintele Comisiei parlamentare de control a SRI, Claudiu Manda, a anuntat ca fostul colonel SRI Daniel Dragomir va fi audiat, marti, la ora 16.30, dupa ce a lansat o serie de acuzatii in spatiul public, informeaza Mediafax.
“Am avut o discutie astazi cu toti membrii comisiei. Am discutat un pic despre cum ar trebui sa functioneze activitatea la comisie. Maine avem prima sedinta ordinara. Am avut o discutie cu domnul Daniel Dragomir. L-am invitat pentru maine, la ora 16.30, la Comisia de control SRI, deci maine la 16.30 va veni. I-am trimis si pe adresa de e-mail pe care mi-a propus-o dumnealui o solicitare scrisa”, a declarat Claudiu Manda.
Totodata, presedintele Comisiei pentru controlul SRI a mai spus ca este “o prima etapa”: “Este o intalnire intr-o prima etapa. Am vazut o serie de declaratii facute de domnia sa in mass-media. Comisia SRI isi exprima disponibilitatea de a discuta pe toate detaliile pe care domnul Dragomir poate sa le prezinte, inclusiv cu probe, inclusiv cu chestiuni pe care le poate spune. (…) Va ramane ca domnul Dragomir sa ne spuna, la Comisie, cu nume si prenume, lucruri pe care considera ca le poate spune sau lucruri pe care sa speram ca doreste sa le spuna comisiei”,?a mai spus Manda.
?

Martea trecuta, seful PSD si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat?ca ar putea fi infiintata o comisie parlamentara care sa ancheteze o serie de acuzatii lansate de Daniel Dragomir, un fost ofiter din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI), cercetat in dosarul Black Cube.
“Eu cred ca Comisia SRI va trebui sa il cheme rapid pe acest domn, Dragomir. Asemenea afirmatii nu pot fi facute in spatiul public fara sa fie audiat de Comisia de control a SRI sau chiar sa se infiinteze o alta comisie de ancheta. Va fi chemat la comisia SRI dupa ce va fi ales noul presedinte al comisiei”, a spus seful PSD.
Precizarea vine dupa ce Daniel Dragomir a sustinut, luni seara, la Antena 3, ca Florian Coldea ar fi ordonat arestari. Totodata, el a acuzat ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si directorul operativ al SRI ar fi avut colaborari, pentru a obtine sentinte favorabile in Justitie.

“Ofiterii SRI faceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau le contrasemnau si le trimiteau in instanta. Sperau ca cei din campul tactic sa dea decizii favorabile. SRI dadeau biletele si erau dictate complete de judecata. Erau relatii personale intre judecatori si ofiteri care erau implicati in campul tactic. Dumbrava sprijinea judecatorii sa ajunga in pozitii. A fost si prin santaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost si ofiteri acoperiti in justitie. Cand vorbim de ofiteri acoperiti intre procurori si judecatori se incalca grav Constitutia”, a sustinut fostul ofiter SRI.
Totodata, el a mai sustinut ca politicieni, oameni de afaceri sau jurnalisti ar fi?fost interceptati pe mandate de siguranta nationala, timp de cinci ani.?
“In 2009-2013, mai multi oamenii de afaceri, politicieni, oameni din societatea civila si media au fost interceptari pe mandate de siguranta nationale pentru activitati conexe activitatilor teroriste. Repet, oameni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *