Fostul sef al Fiscului, Serban Pop, si fosta sefa DIICOT, Alina Bica, RETINUTI in dosarul lui Horia Simu

Fostul sef al ANAF, Serban Pop, si fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, au fost retinuti, marti, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul omului de afaceri Horia Simu, intrucat sunt acuzati de luare de mita si complicitate la dare de mita.
Cei doi au fost audiati, la DNA, intr-un caz privind solutionarea unui dosar DIICOT in favoarea lui Horia Simu, potrivit unor surse judiciare.
Citeste si:?Referat DNA. Rolul lui Alin Cocos. Alina Bica, sefa DIICOT, “facea parte din cercul relational al familiei Cocos”
Mita data in acest caz ar fi de aproximativ 230.000 de euro, potrivit surselor citate.
Astfel, anchetatorii anticoruptie sustin ca fostul sef al ANAF, Serban Pop, ar fi primit suma de 230.000 de euro de la Horia Simu, pentru a-i da altor persoane in vederea solutionarii favorabile omului de afaceri a unui dosar DIICOT.
Din aceasta suma.?Alina Bica ar fi primit 17.500 de euro, potrivit DNA.
Mai mult,?DNA arata ca,?in cursul anului 2014, Serban Pop a primit de la Horia Simu suma totala de aproximativ 230.000 euro (constand in doua contracte de asistenta juridica incheiate cu firmele acestuia din urma si suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), ca sa solutioneaze, intr-o maniera favorabila lui Simu, un dosar in care omul de afaceri era urmarit penal.
“Simu Horia i-ar fi dat lui Pop banii in transe, pe parcursul a opt luni, pentru ca acesta sa foloseasca suma in scopul mentionat mai sus”, sustin procurorii DNA.
Pop i-ar fi dat 20.000 de euro consilierului Alinei Bica, Ionut Mihailescu, denuntator in cauza, din care sefa DIICOT ar fi primit 17.500 de euro.
De asemenea, procurorii anticoruptie arata ca, la data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, in calitate de procuror-sef al DIICOT, a primit, in mod indirect, printr-un intermediar (martor denuntator in cauza), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urma, in calitate de interpus, a primit-o de la Serban Pop.
In schimbul banilor primiti, Bica a determinat inlocuirea procurorului de caz si a facut presiuni asupra unui alt subordonat de-al sau (care, potrivit probelor administrate pana in acest moment al urmaririi penale a actionat fara vinovatie), in scopul pronuntarii unei solutii de clasare in cauza in care se desfasurau acte de urmarire penala fata de Horia Simu, lucru care s-a si intamplat ulterior, mai arata DNA.
Pop si Bica vor fi dusi, miercuri, la instanta suprema cu propunere de arestare preventiva pentru 30 zile.
Horia Simu a fost audiat in acest dosar zilele trecute, au precizat pentru surse judiciare, pentru Mediafax.
Serban Pop a fost scos din sediul DNA cu catuse la maini, dupa aproximativ o jumatate de ora de audieri si urmeaza sa fie dus in Arestul Politiei Capitalei.?
Ulterior, si fosta sefa a DIICOT?a parasit sediul institutiei tot cu catuse.
La intrarea in sediul?DNA, Alina Bica a declarat ca nu stie in ce dosar a fost citata, dar ca se asteapta la orice, inclusiv sa fie retinuta.?Ea a venit insotita de avocata ei, Laura Voicu.
Citeste si:?Alina Bica, trimisa in judecata in dosarul despagubirilor
“Am fost chemata sa fiu audiata, dar nu mi-au spus in legatura cu ce anume. Si, avand in vedere ca, din punctul meu de vedere, traiesc intr-o minunata dictatura, intru si vedem ce iese. Ma astept la orice”, a spus Alina Bica.?
Alina Bica cat si Serban Pop vor fi prezentati marti, in fata procurorilor, cu propunere de arestare preventiva.
In dosarul “Bica 1”, fosta sefa a DIICOT a fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *