Fostul vicepremier Vasile Dincu, despre strategia de descentralizare: Este un pas mare pentru reforma administratiei. Jos palaria, Sorin Grindeanu!

Strategia generala de descentralizare reprezinta un mare pas pentru reforma administratiei, a scris fostul vicepremier Vasile Dincu, pe Facebook.
“Este un pas mare pentru reforma administratiei. Strategia trebuia aprobata inainte vreme de vreo trei premieri care au fost la Palatul Victoria, inainte de Sorin Grindeanu. Fiecare dintre ei s-a codit, nu a avut curajul, a fost pacalit de consilieri sau consultanti. Sigur, mai sunt multe de facut. Inca nu se vor descentraliza competente, ci ministerele sunt obligate sa analizeze posibilitatea de a descentraliza ce este rational si functional”, a scris Vasile Dincu.
El a continuat precizand ca descentralizarea nu cauza “ruperea tarii”.
“Dar nu se va rupe tara, asta este foarte sigur, Nici Transilvania nu va trece granita la unguri. Maximum se vor pierde niste sinecuri la Bucuresti. Dar cele doua tinte principale vor fi benefice pentru Romania. Realizarea transferului de competente de la nivel central la nivel local care sa permita consolidarea aplicarii principiului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *