FOTO. Ce nave de lupta GIGANT va construi CHINA, in urmatorii ani

China incepe sa construiasca, pana in anul 2020, doua nave militare gigant, releva un raport realizat de serviciile de informatii din Taiwan.
O copie a acestui raport, la care au avut acces jurnalistii de la Reuters, arata ca Armata Populara de Eliberare a Chinei va primi in dotare doua portavioane de cate 60.000 de tone.
Ele vor fi construite in santierele navale din China si vor copia un alt portavion, Liaoning – singura nava de acest tip din dotarea actuala a Chinei.
Liaoning a fost cumparat de la Ucraina, in anul 1998, fiind construit in perioada fostei Uniuni Sovietice. Totusi, el nu este deocamdata a”complet operational” pentru Fortele Navale ale Chinei. Inainte sa inceapa construirea celor doua portavioane noi, China va realiza operationalizarea completa a navei Liaoning, care se va realiza pana in anul 2020.
Liaoning poate lua la bord 30 de avioane de lupta, precum si elicoptere.
Portavioanele au ca scop a”sa unifice puterea si sa accelereze capacitatea de lupta” a Fortelor Navale, a declarat un comandant din Armata Populara de Eliberare.
Actualul portavion Liaoning a fost lansat la apa, de fosta URSS, in anul 1988. Dupa destramarea Uniunii Sovietice, el a ramas in dotarea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *