FOTO. Grupare de traficanti de migranti sparta de politie si DIICOT

O grupare infractionala specializata in traficul de migranti a fost sparta de?politistii de la Combaterea Crimei Organizate?si procurorii DIICOT. Grupurile de migranti erau aduse pe ruta?Irak-Turcia-Cipru-Bulgaria-Romania, cu destinatii finale germania Suedia, Anglia sau Norvegia.?
In perioada iunie 2015 – decembrie 2015, politisti de frontiera din cadrul I.G.P.F. – Centrul de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucuresti – Otopeni, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au desfasurat activitati informativ-operative in vederea documentarii si probarii? activitatii? infractionale a unei grupari care actiona pe teritoriul Romaniei, dar si pe teritoriul altor state: Bulgaria, Grecia, Turcia si Irak si care avea ca preocupare traficul de migranti.
Cum actiona gruparea
Din materialul probator s-a stabilit ca activitatea infractionala a membrilor presupunea organizarea grupurilor de migranti in tarile de origine, iar ulterior erau transporti pe ruta Irak-Turcia-Cipru-Bulgaria-Romania, destinatiile finale fiind Germania, Anglia, Suedia sau Norvegia, unde urmau sa solicite azil politic. Pentru aceasta, fiecare migrant achita membrilor grupului infractional suma de aproximativ 12.000 dolari.
Ca mod de operare, migrantii obtineau vize turistice apartinand unor state U.E., in baza carora intrau legal pe teritoriul Romaniei, unde erau cazati la mai multe adrese din Bucuresti si jud.Ilfov. Ulterior, membrii gruparii ii transportau spre frontiera de vest a Romaniei, iar acestia incercau sa iasa in mod fraudulos din tara folosind diferite metode: ascunsi in autocare, remorci ale TIR-urilor, sau folosind acte de identitate bulgaresti false.
In perioada iunie – august 2015, au fost depistate in flagrant, in P.T.F. Nadlac si Cenad, ?patru grupuri formate din 14 persoane, cetateni irakieni, in timp ce incercau sa iasa ilegal din tara pe la granita cu Ungaria.
Operatiunea a fost finalizata in cursul lunii decembrie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *