FOTO. Iohannis asista la inaugurarea celor doua Comandamente NATO din Bucuresti. Romania este un aliat credibil

Presedintele Klaus Iohannis a sosit, vineri, la ora 10, la sediul Comandamentului Multinational de Divizie Sud-Est (MND-SE HQ) din Bucuresti. Acesta a subliniat ca evenimentul de la Bucuresti se desfasoata cu doar o saptamana inainte de Summit-ul NATO de la Varsovia.
“Summit-ul de la Varsovia este esential pentru asigurarea securitatii NATO”, a declarat Iohannis. In acelasi timp, seful statului a precizat ca in acest moment Romania este, pentru NATO, “un aliat credibil”, iar “Romania este si va ramane un pilon de securitate si stabilitate in regiune”.
Comandamentul Multinational de Divizie Sud-Est, cu sediul la Bucuresti, va avea in subordine doua comandamente de tip NFIU (NATO Force Integration Unit) care functioneaza la Bucuresti si la Sofia.
——————————-
Cele doua structuri NATO din Bucuresti,?Comandamentul Multinational de Divizie Sud – Est si Unitatea de Integrare a Fortelor NATO sunt gata de lupta.
Anuntul oficial va fi prezentat vineri, 1 iulie, intr-o ceremonie care se va desfasura la sediul Comandamentului Multinational (MND-SE HQ).
Citeste si: ?Romania preia comanda Diviziei de Sud-Est a NATO
Potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii Nationale, “ceremonia intrunita de declarare a Capacitatii Operationale Initiale a Comandamentului multinational de divizie Sud-Est si a Capacitatii Finale a Unitatii de Integrare a Fortelor NATO” va avea loc vineri, 1 iulie, de la ora 10.
Unitati de Integrare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *