FOTO. Patru ministri pleaca din Guvern. Premierul Ciolos isi schimba echipa. Cine sunt noii ministri

Ministrul Comunicatiilor-Marius Bostan, Educatiei-Adrian Curaj si ministrul delegat al Departamentului Romanilor de Pretutindeni-Dan Stoenescu au fost demisi, a anuntat premierul Dacian Ciolos, iar ministrul Transporturilor, Dan Costescu, aflat pe lista neagra, a demisionat.
Acesta din urma a demisionat?ca urmare a declaratiilor sale controversate legate de faptul ca “”trenul este un lux””.?”Recomandam romanilor sa aleaga mijlocul de transport care li se potriveste cel mai bine. Este normal sa fie mai mare biletul de tren, in toate tarile civilizate este la fel. Trenul este un lux si oamenii platesc mai mult ca sa il aiba. Suntem o tara saraca si trebuie sa pastram limitele, dar va spun ca sunt trenuri care sunt foarte bine puse la punct. Incercati trenurile spre mare si o sa aveti o mare surpriza. Celelalte trenuri nu au obligatia sa aiba aer conditionat. Sunt trenuri de lung parcurs, mediu parcurs si scurt parcurs. Fiecare operator feroviar, daca vrea sa atraga clienti, va oferi aer conditionat”, a afirmat ministrul la Realitatea Tv, potrivit Mediafax.
Premierul Dacian Ciolos a anuntat si lista noilor ministri pe care ii va propune presedintelui Klaus Iohannis:?
– Prof. univ. dr. Mircea Dumitru este propus pentru portofoliul de Ministru al Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice;?
– Petru Sorin Buse este propus pentru portofoliul de Ministru al Transporturilor;
– Maria Ligor este propusa pentru portofoliul de Ministru Delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni;
– Portofoliul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala va fi preluat interimar de seful Cancelariei Primului-Ministrului, domnul Dragos Tudorache.
Premierul Dacian Ciolos a precizat ca a decis schimbarea celor?patru ministri pentru a da un nou suflu echipei guvernamentale: “Dupa o perioada de pregatire, Guvernul intra intr-o etapa noua, aceea a livrarii rezultatelor”.?Ciolos a mai spus ca, dupa o perioada de pregatire, guvernul a intrat intr-o noua etapa a livrarii rezultatelor, precizand ca, la inceputul mandatului, si-a asumat cateva masuri concrete.?Premierul a mai declarat ca cele patru domenii aveau nevoie de un impuls si a decis sa faca schimbarea ministrilor.
Premierul Dacian Ciolos a precizat ca l-a informat pe presedintele Klaus Iohannis asupra schimbarilor pe care le-a facut in Guvern?si a adaugat ca seful statului a fost de acord.?”L-am informat pe domnul presedinte. Stiti ca noi ne vedem in fiecare luni si trecem in revista diferitele subiecte, activitati ale Guvernului. I-am comunicat intentia mea de a face aceste schimbari, intentie cu care a fost de acord. N-am avut pana acum niciodata nicio problema din partea domnului presedinte legat de decizii pe care eu le-am luat cu revocarea unor ministri sau de numiri ale unor ministri. Asa cum a fost de la inceput, de cand am format echipa guvernamentala, domnul presedinte a fost intotdeauna foarte deschis si a respectat deciziile pe care le-am luat”, a spus Ciolos la Palatul Victoria.?
Dan Stoenescu, demis din functia de ministru pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, afirma ca pentru el a fost “o placere” sa faca parte dintr-o echipa de profesionisti si ii multumeste premierului Dacian Ciolos pentru increderea pe care i-a acordat-o la inceputul mandatului.?”A fost o placere sa fac parte dintr-o echipa de profesionisti si sunt bucuros ca, pentru noua luni, am avut ocazia sa cunosc atatia romani minunati, care fac cinste Romaniei pe toate meridianele. A fost o onoare sa fiu alaturi de romanii de pretutindeni si multumesc tuturor celor care au pus atata pasiune si au muncit cot la cot cu mine pana la ore tarzii pentru a duce la capat proiecte la care am tinut foarte mult. Ii multumesc premierului Dacian Ciolos pentru increderea pe care mi-a acordat-o la inceputul mandatului si ii doresc mult succes doamnei Maria Ligor in continuare!”, a scris Stoenescu pe Facebook.?
La randul sau, fostul ministru al Comunicatiilor Marius Bostan a declarat marti ca respecta decizia premierului Dacian Ciolos privind revocarea sa si ca va sustine in continuarea lucrurile bune pe care Executivul le va face.?””Este decizia premierului. Premierul este seful Guvernului. Nu este o inlocuire, este o dorinta a premierului. Eu am venit chemat. Este decizia premierului si o respect si sustin in continuare lucrurile bune pe care sunt sigur ca acest Guvern le va face in continuare””, a afirmat Marius Bostan, solicitat sa comenteze revocarea sa de la conducerea Ministerului Comunicatiilor.
CINE SUNT NOII MINISTRI
Prof. univ. dr. Mircea Dumitru – elemente biografice
Mircea Dumitru este profesor universitar. Din decembrie 2015, a fost rector al Universitatii din Bucuresti, iar din 2016, Presedinte al Comisiei de Filosofie si membru al Consiliului General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Anterior a fost rector al Universitatii din Bucuresti in perioada 2011-2015 si prorector intre 2008-2011. A fost membru al CNADTCU in 2012-2016 si Presedinte al panelului Stiinte Umaniste si Arte al CNATDCU in perioada 2010-2012. In perioada 2000-2008 a fost Decan al Facultatii de Filosofie, Universitatea din Bucuresti.?
Din 1998 este Doctor in Filosofie al Universitatii din Bucuresti si, din acelasi an, Doctor in Filosofie al Tulane University, New Orleans, Louisiana, SUA.
A publicat trei carti de autor si este coautorul unui manual de logica si argumentare. A coordonat colectia Filosofie contemporana a Editurii Polirom, Iasi, a publicat zeci de studii si articole in reviste si volume de specialitate.
In 2001 a primit Premiul a”Mircea Florian” al Academiei Romane, pentru lucrarea a”Modalitate si incompletitudine. Logica modala ca logica de ordin superior”? Editura a??Paideia”, Bucuresti, 2001. In iulie 2005 a primit Ordinul Bernardo O”Higgins, in grad de Mare Ofiter, conferit de Presedintele Republicii Chile.
Din septembrie 2014, este membru corespondent al Academiei Romane. Este membru al Advanced Reasoning Forum si al Institute International de Philosophie, Paris si Presedinte al Asociatiei Romane de Filosofie Analitica. In perioada 2002-2008 a fost membru in? board-ul stiintific al New Europe College, iar intre 2011 si 2014, Presedinte al European Society for Analytic Philosophy.?
Vorbeste fluent limba engleza si cunoaste limbile franceza si germana la un nivel mediu. S-a nascut la Bucuresti, la 14 iulie 1960. Este casatorit si are doi copii.?
Petru Sorin Buse – elemente biografice
Are o experienta de peste 25 de ani in industria auto globala. Din septembrie 2010 pana in mai 2015 a fost Vicepresedinte al Inginerie Renault Globale si Directorul General al Renault Technologie Roumaine (RTR). Anterior, tot in cadrul grupului Renault, in perioada iulie 2009 – septembrie 2010? a fost Director General adjunct al RTR, iar in perioada septembrie 2008 – iunie 2009, Inginer Sef Adjunct pentru Rusia.?? Intre anii 1996 – 2008 a lucrat pentru Toyota Motor Manufacturing Canada, ajungand la functia de Directorul General adjunct in aceasta companie in ianuarie 2007. Emigrat in Canada in anul 1990, pana in 1996, a lucrat in industria automobilele nord-americana, prestand si servicii de inginerie contracte de General Motors. In perioada 1985 – 1990 a fost inginer la Electronica Bucuresti.
A absolvit Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini din Bucuresti in 1985 si colegiul “Sf. Sava” din Bucuresti, specializarea Electro-Mecanica in 1979.?
A urmat programe de formare profesionala pentru senior managers la European Centre for Executive Development (CEDEP) si INSEAD, Fontainbleau, Franta, dar si in cadrul Canadian Management Center, Toronto.? Incepand cu anul 1996 a urmat formari tehnice in Sisteme de Productie Toyota (Lean Production Systems, Lean Manufacturing) si in practici de business in cadrul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *