FOTO. Protest in fata Ambasadei Rusiei la Bucuresti. Sirienii opozanti au strigat: “Criminalilor! Putin este un criminal odios!”

Sirienii opozanti ai regimului Assad au protestat in fata Ambasadei Rusiei la Bucuresti, catalogand interventia armata a lui Vladimir Putin ca “o crima impotriva poporului sirian, impotriva umanitatii”.?
“Criminalilor! Nu sunteti decat niste criminali! Putin este un criminal odios”, s-a strigat in fata ambasadei, in cadrul protestului Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului APADAR-CH si al Liberilor Sirieni din Romania.

“Rusia este o forta de ocupatie, o forta de cea mai joasa speta”, a declarat dr.Ahmad Zoabi, un reprezentant al Liberilor Sirieni din Romania. “A venit cu armele de ultima ora pentru a ucide copii, femei, batrani, pentru a bombarda spitale, scoli si piete publice, pentru a distruge istoria milenara a Siriei si a scrie o alta, a distrugerii democratiei, libertatii, umanitatii, impreuna cu regimul criminal al dictatorului dinastic Bashar Assad si impreuna cu Iranul, militiile siite teroriste si organizatia terorista Hezbollah. Ăstia sunt oameni? Ăstia sunt lideri in lumea mileniului trei?”

Din spatele perdelelor, personalul ambasadei privea discret la scena petrecuta la poarta. La alte proteste ale sirienilor opozanti, a mai iesit cate un diplomat de rang mic, pentru a nega orice acuzatie. “Niet” era tot ce putea ingaima. Acum, n-a mai iesit nimeni. Doar o masina de gunoi! Mult gunoi! Un jandarm fluiera incetisor “Canta cucu-n Bucovina”. Poate ca era pe tematica, poate involuntar, de purtat, jandarmii se poarta totdeauna profesionist la acest gen de proteste.?
Citeste si:?Interviu cu vicepresedinta Coalitiei Nationale a Fortelor de Opozitie si Revolutionare. Rusia, fara nicio indoiala, se constituie intr-o forta de ocupatie
Samira Al Masalmeh a explicat, intr-un interviu pentru “Romania liberaa”, ca majoritatea refugiatilor sirieni se vor intoarce acasa cand se va termina razboiul, dar a aratat ca opozitia trebuie sa isi schimbe strategia pentru a scapa de guvernarea criminala a lui Assad… citeste mai departe aici…

“Noi stim ce inseamna ocupatia rusilor si influenta lor nefasta. Nu avem cum sa nu fim alaturi de poporul sirian, care este macelarit in vazul intregii lumi”, spune Viorel Ene, presedintele APADAR-CH. “Astea sunt razboaie, sa ineci in sange un popor cu cele mai noi arme, sa parjolesti orasele cu bombe cu fosfor, cu bombe cu napalm? Sa folosesti rachete de croaziera pe civili? Rusia nu lupta cu ISIS. Nu exista ISIS in Alep! Rusia il ajuta pe criminalul Assad sa inabuse in sange revolutia poporului sirian. Si cu poporul sirian ce o sa faca? O sa-l dea afara din tara lui, sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *