FOTO. Un adolescent din Australia este acuzat ca ar fi planificat, impreuna cu un prieten, decapitarea unei persoane. Baiatul a fost expus ideologiei teroriste inca de la 12 ani

Un adolescent, acuzat ca planuia un atac inspirat de ISIS, a fost expulzat din Egipt in Australia, dupa ce a ajuns in aceasta tara cu intentia de a intra intr-o organizatie terorista. Baiatul de 16 ani, care a fost arestat impreuna cu un alt tanar, a fost interceptat si interograt de autoritatile egiptene in drum spre Sinai, o zona controlata de teroristi, relateaza Daily Mail.
Cand a fost gasit, adolescentul avea pe telefon o revista a Statului Islamic, Dabiq, dar aceasta proba nu era suficienta pentru ca politia austrialiana sa-l poata acuza. Asa ca ofiterii au pastrat informatiile primite de la egipteni si au inceput sa construiasca un caz impotriva baiatului care planuia sa ajunga la Ansar Bait al Maqdis – un grup cu legaturi cu Statul Islamic.
Prietenul sau, tot de 16 ani, a fost expus ideilor extremiste inca de la 12 ani, cand a fost trimis la protestul din Hyde Park. Intr-o fotografie, baiatul poate fi vazut tinand o pancarta pe care scria “Sa fie decapitati toti cei care insulta profetul.”
Cei doi adolescenti, al caror nume nu poate fi dat publicitatii pentru ca sunt inca minori, au fost arestati dupa ce au fost surprinsi pe camerele de securitate in timp ce schimbau gentile si se presupune ca se pregateau sa decapiteze pe cineva cu baionete. Politia i-a vazut in dreptul unui magazin de arme, de unde se presupune ca au cumparat baionetele. La mai putin de o ora, cei doi au fost retinuti de brigada anti-tero in timp ce intrau intr-o moschee in Bankstown, Sydney. Politia sustine ca cei doi planuiau sa-si spuna ultima rugaciune, dupa care urmau sa decapiteze pe cineva. Autoritatile spun ca, din pacate, nu stiu cine era tinta vizata.
Unul dintre tineri este acuzat ca i-ar fi spus mamei sale ca intentioneaza ca faca “ceva mai impunator” decat omorarea lui Curtis Cheng. Mama sa nu l-a reclamat autoritatilor. Potrivit politiei, tanarul se compara cu teroristul adolescent ?Farhad Jabar care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *