FOTO+VIDEO. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, sarbatorita cu fast la Londra

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a implinit 90 de ani in aprilie, iar Marea Britanie se pregateste sa ii sarbatoreasca oficial ziua sa de nastere, sambata, la parada anuala publica Trooping the Colour.?O slujba de multumire pentru aniversarea oficiala a Reginei are loc vineri la Catedrala Sfantul Pavel din Londra.
Fotografa americana Annie Leibovitz i-a surprins-o in mai multe imagini facute publice de Palatul Kensington, pe printul Philip si pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pentru a marca implinirea varstei de 90 de ani a monarhului si cea de 95 de ani a printului consort, nascut pe 10 iunie. Mediafax consemneaza ca regina britanica si fotografa americana cunoscuta pentru portretele sale de celebritati, dar si printul Philip, sotul reginei timp de 68 de ani, sunt o combinatie de faima si succes.

Leibovitz a fost angajata sa o fotografieze pe regina pentru a marca aniversarea celor 90 de ani – o aniversare regala fara precedent. In calitate de cel mai logeviv monarh britanic (64 de ani de domnie), regina este si cel mai in varsta monarh care a condus vreodata Insulele Britanice.
Vineri la prima ora in Londra, Palatul Kensington a facut publica cea de-a patra si ultima fotografie tip portret realizata de Leibovitz cu regina, dupa lansarea altor trei fotografii in luna aprilie, luna efectiva a nasterii sale.
Aceasta ultima imagine, facuta la Castelul Windsor dupa Paste, este a reginei cu ducele de Edinburgh, care implineste 95 de ani in aceasta vineri si care este considerat de istorici si de regalisti cheia succesului sau ca monarh. Impreuna, cei doi bifeaza un alt record: cel mai longeviv cuplu (69 de ani in noiembrie) monarh si consort din istoria Marii Britanii.
Ca in imaginile anteriorare si cea din prezent etaleaza stilul luxuriant si cunoscut al lui Leibovitz, dar si empatie fata de privitor. Fotografiile anterioare au prezentat-o pe regina la Castelul Windsor, alaturi de cateii sai, dar si de stra-strenepotii si cei mai tineri nepoti, dar si alaturi de singura sa fiica, Printesa Ana.
Imaginile anterioare au captat caldura relatiei dintre mama si fiica, ceva ce nu este etalat prea des in mod public. Fotografia reginei inconjurata de cei mai tineri si simpatici dintre descendetii sai numerosi a avut patina si atmosfera unui tablou al vechilor maestri, dar cu un simt al umorului particular.
Aniversarea celor 95 de ani ai Printului Philip este un alt record, dar acesta prefera sa nu sarbatoreasca prea mult evenimentul pentru a nu interfera cu aniversarea oficiala a Reginei. Cu toate acestea, si el va fi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *