Fotografia care a ingrozit CHINA

Fotografia care a facut inconjurul Chinei

Fotografia lui Feng Jianmey postata pe Internet, infatisand-o pe patul de spital alaturi de fetusul insangerat, a provocat numeroase comentarii din partea internautilor chinezi in ultimele zile.
Organizatiile pentru protectia drepturilor omului din provincia Shaanxi au explicat ca Feng, deja mama a unui copil, a fost obligata sa avorteze, intrucat nu putea plati amenda de 40.000 de yuani (4.880 de euro), pentru nerespectarea politicii copilului unic.
Autoritatile din Shaanxi au anuntat joi printr-un comunicat ca ancheta preliminara a confirmat ca acest caz este “pentru stabilirea adevarului esential” si ca anchetatorii au recomandat aplicarea de sanctiuni celor responsabili – care nu au fost numiti – pentru acest avort fortat.
“Este vorba despre incalcarea grava a politicii Comisiei pentru Populatie si Planificare familiala, care obstructioneaza activitatea de control al populatiei si a provocat tulburari in societate”, au declarat autoritatile locale pe site-ul oficial, precizand ca avorturile tardive sunt interzise din 2001.
O noua specie de oameni a fost descoperita in China
Autoritatile din districtul Zhenping, unde a avut loc acest avort, si-au luat angajamentul sa deschida o ancheta, condusa de o comisie speciala.
Un anunt postat anterior pe acelasi site, conform caruia Feng fusese de acord cu avortul, fapt dezmintit de unul din apropiatii femeii, a fost scos joi de pe pagina.
Un oficial al Comisiei Nationale pentru populatie si planificare familiala, a declarat la randul sau, sub protectia anonimatului, ca acest caz este considerat “grav” de comisie si ca a fost deschisa o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *