Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ponta ar fi copiat si pasaje din Romania Libera.

Ziarul conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) scrie la randul sau despre acuzatiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta, dupa ce revista Nature a publicat un articol pe aceasta tema, afirmand ca premierul ar fi copiat si pasaje dintr-un material aparut in Romania libera, potrivit Realitatea.net.
Citeste si Nature: Victor Ponta, acuzat de plagiat. Vezi comparatia dintre lucrarea lui Ponta si cele din care ar fi copiat
Potrivit publicatiei germane care a studiat teza de doctorat a lui Victor Ponta, acesta ar fi copiat pasaje intregi din diferiti autori fara a cita sursa. Plagiatul ar viza intre 130 si 300 de pagini din lucrarea sa despre Curtea Penala Internationala, din 2003, scrie NewsIn.
Actualul premier ar fi luat pasaje intregi dintr-o lucrare a profesorului de drept Dumitru Diaconu, aparuta in 1999 la Editura “All Beck”: “Curtea Penala Internationala. Istorie si realitate”, dar si din alte lucrari. La paginile 78-79 se regasesc fragmente dintr-un material aparut in cotidianul Romania Libera, la 23 iulie 1998.
Citeste si Victor Ponta, despre acuzatiile de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *