Franta ii aminteste Turciei ca e stat membru NATO, dupa ce regimul Erdogan a cumparat rachete de la rusi

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Franta a transmis, miercuri, ca achizitionarea de catre Turcia a unor sisteme de aparare antiaeriana rusesti S-400 tine de o „alegere suverana”, dar a tinut sa-i reaminteasca Ankarei sprijinul de care beneficiaza din partea aliatilor sai din cadrul NATO, informeaza AFP citata de Agerpres.
Turcia a semnat cu Rusia un contract in vederea achizitionarii de catre Ankara a unor sisteme de aparare antiaeriana, a anuntat marti presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, acord confirmat de Moscova si care suscita ingrijorarea partenerilor Ankarei din NATO.
„Achizitia acestor echipamente militare de catre Turcia tine de o alegere suverana pe care membrii NATO nu au caderea sa o comenteze”, a declarat purtatoarea de cuvant al Ministerului de Externe al Frantei, Agnes Romatet-Espagne, inainte de a aminti ca „Turcia este puternic sustinuta de aliatii sai din NATO pentru a face fata amenintarilor regionale la adresa securitatii sale”.
„Astfel, din 2013, la cererea Turciei, NATO desfasoara sisteme de aparare antiracheta in estul acestei tari”, a adaugat ea, amintind de asemenea despre …

spot_imgspot_img