Fresenius NephroCare Romania inaugureaza la Suceava cel de-al doilea centru de dializa Fresenius din Moldova

Fresenius NephroCare Romania inaugureaza la Suceava cel de-al doilea centru de dializa Fresenius din Moldova

Fresenius NephroCare Romania, liderul national al pietei de servicii private de dializa, deschide la Suceava cel de-al doilea centru al sau din regiunea Moldovei. Cu o investitie de circa 3 milioane de euro, noul centru dispune de 44 de aparate de dializa Fresenius, are o capacitate de tratament de 260 pacienti si va fi deservita de 60 de angajati, dintre care 41 fac parte din echipa de personal medical specializat. Clinica Fresenius de la Suceava va fi inclusa in circuitul “Dializa de vacanta”. Astfel, toti pacientii romani sau straini care doresc sa mearga in vacanta in zona Moldovei vor putea s-o faca, continuandu-si totodata tratamentul la standardele de calitate Fresenius.

Fresenius NephroCare a inregistrat in anul 2009 o cifra de afaceri de circa 102,6 milioane RON, in crestere cu 64% comparativ cu 2008. Cresterea provine din lansarea de noi centre la Pitesti, Onesti si Iasi (extensie). In 2009, 1620 de pacienti au beneficiat de tratament conform standardelor europene si standardelor retelei internationale Fresenius. Investitiile in 2009 s-au ridicat la o valoare de 3,5 milioane euro, iar numarul angajatilor a ajuns la 550, personalul crescand astfel cu circa 30% fata de 2008.

Pentru 2010, reprezentantii companiei estimeaza o crestere a afacerii de circa 57%. Obiectivele de crestere au la baza planificarea lansarii de noi centre pe parcursul anului, primele finalizate deja fiind Satu Mare, Deva si Suceava. In prezent, circa 2.000 de pacienti sunt tratati in centrele Fresenius din Romania. Pana la sfarsitul anului, numarul de angajati Fresenius NephroCare va ajunge la 750 (+35% fata de 2009).

“Extinderea Fresenius in Romania urmareste asigurarea accesului unui numar cat mai mare de pacienti la tratamente, consultatii medicale specializate, produse de cel mai inalt nivel, incluzand si medicatie proprie, precum si conditii hoteliere la cele mai inalte standarde de calitate, aceleasi ca in orice alt centru Fresenius din toata lumea”, a declarat Dr. Alexandru Ciolan, Director General Fresenius NephroCare Romania. “Vrem sa ne mentinem si in 2010 pozitia de lider al pietei publice si private de servicii de dializa. De asemenea, vom ramane un vector important al protocoalelor de calitate”.

Anul trecut, aproximativ 8500 de pacienti romani au urmat tratamente de dializa (hemodializa si dializa peritoneala). Dintre acestia, circa 70% au ales centrele private.

“Piata privata de servicii de dializa s-a dezvoltat intr-un ritm foarte alert in 2009. Cel mai probabil, anul viitor vom asista la o crestere a ponderii de la 70% la 80%”, a completat Dr. Ciolan. “Pe de alta parte, consider ca preocuparea operatorilor privati si a autoritatilor specializate ar trebui sa se indrepte catre sporirea calitatii serviciilor si nu doar catre cresterea numerica a centrelor, precum si catre evolutia modului in care acestea sunt monitorizate si evaluate. Astfel, s-ar incuraja investitiile serioase in calitate, pacientul ar dispune de mai multe informatii oficiale in momentul alegerii centrului si bugetul destinat dializei ar fi mult mai eficient gestionat. Mai mult, consider ca si in sistemul public ar trebui asigurate aceleasi standarde ca si in mediul privat”.

Fresenius NephroCare Romania detine in prezent 12 centre de dializa in Bucuresti, Iasi, Constanta, Oradea, Bacau, Ştei, Brasov, Pitesti, Onesti, Satu Mare, Deva si Suceava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *