FRF va incasa 3,2 milioane euro de la UEFA din drepturile de difuzare ale meciurilor tricolorilor.

FRF va incasa anual de la UEFA suma de 3,2 milioane euro pentru difuzarea drepturilor tv ale meciurilor echipei nationale. Mircea Sandu declara ca centralizarea drepturilor de televizare la nivelul UEFA aduce avantaje unor tari precum Romania, potrivit Mediafax.
Mircea Sandu, presedintele de onoare al FRF spune ca FRF a incasat pentru difuzarea partidelor de pe teren propriu ale echipei nationale din preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia o suma de 700.000 de euro, mult mai putin decat inainte.
“Prin centralizarea drepturilor de televizare vin bani in plus fata de ceea era pana acum la preliminariile europene si mondiale. S-a centralizat, ca la Champions League. Toate asociatiile au fost consultate, s-au facut reuniuni. Spre exemplu, Romania, de la 1,7 milioane de euro pe o campanie, de la televiziuni, cand se faceau mai multe oferte, am ajuns la 700.000 de euro pentru ca a venit doar o televiziune la ultimile preliminarii. Iar de la UEFA iti da 3.200.000 de euro pe an. Si chiar daca ei nu vand foarte bine in Romania, prin “pool-ul” care se creaza la nivel european, pentru ca se vand foarte bine in Spania, Germania, Anglia, Franta, se ajunge la astfel de sume. Sigur ca in Germania, Franta, Spania se da patru milioane pe un meci, dar si noua ne dau trei milioane si ceva pe an, federatiei romane. Se inregistreaza audienta, ratingul, care cantaresc foarte mult. E un contract favorabil pentru toate federatiile, pentru ca nu cedau englezii sau nemtii daca nu era favorabil. Dar pentru federatiile mici este chiar foarte favorabil din punct de vedere financiar”, a declarat Sandu.
Pana acum, Federatia Romana de Fotbal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *