FRF: Suspendari de pana la un an pentru jucatorii din nationala “under 19” care s-au imbatat in Serbia. Antrenorul Ovidiu Stanga, liber de contract din august

de Adrian Tone Postat la: 18.06.2012 18:52 Ultima actualizare: 18.06.2012 18:53

ALIN MATEI / MEDIAFAX FOTO
Comitetul Executiv al FRF a decis, luni, suspendarea pe o perioada lunga de timp a unor jucatori din nationala “under 19” pentru consum de alcool in timpul Turului de Elita pentru calificarea la CE, luand totodata hotararea de a nu-i prelungi contractul antrenorului Ovidiu Stanga, informeaza frf.ro.
Jucatorii Andrei Vastag, Ionut Putanu, Stefan Popescu, Cristian Gavra, Laurentiu Branescu, Alin Dobrosavlevici si Alexandru Ionita au fost suspendati timp de un an de la orice actiune a loturilor nationneale.
Fotbalistii Andrei Manole, Cristian Iancu si Alexandru Buzbuchi au fost suspendati timp de 6 luni de la orice actiune a loturilor nationale.
Antrenorului Ovidiu Stanga, care a favorizat prin deciziile luate savarsirea unor abateri disciplinare grave si nu a informat niciun membru al conducerii delegatiei in acest sens, nu i se va reinnoi contractul de munca cu FRF, scadent in luna august.
Medicul Constantin Barsan si masorul Dan Bucuroaia, care au avut cunostinta de aceste evenimente, dar, la recomandarea antrenorului principal, nu i-au informat pe membrii conducerii delegatiei, au fost sanctionati cu avertisment scris si vor avea o reducere a diurnei cu 50 la suta timp de un an.
Antrenorul coordonator, Stefan Iovan, care a dorit sa supervizeze intregul program stabilit, fara sa colaboreze cu toti membrii staff-ului administrativ si nu a reusit sa preintampine savarsirea acestor abateri disciplinare, a fost sanctionat cu avertisment scris si va avea o reducere a diurnei cu 50 la suta timp de un an.
De asemenea, directorul tehnic al loturilor nationale de juniori, Miodrag Belodedici, si managerul echipei, Romulus Chihaia, au fost sanctionati cu avertisment scris si cu reducerea dirunei cu 50 suta timp de sase luni.
Directorul tehnic national, Mihail Marian, a prezentat un raport privind participarea nationalei la Turul de Elita U19, desfasurat la Novi Sad, in perioada 25-30 mai, in care sunt relatate mai multe abateri disciplinare ale fotbalistilor din lotul national.
“In data de 27 mai, la jocul cu Germania, antrenorul coordonator Stefan Iovan a fost eliminat pentru lipsa repetata de respect fata de deciziile arbitrului. Dupa meci, lotul de jucatori, insotit de aceasta data si de antrenorul principal Ovidiu Stanga, s-a intors la hotel. La hotel s-a efectuat programul de refacere de catre tot lotul de jucatori dar, la masa de seara s-a permis din nou consumul de alcool (o bere de jucator). In plus, la solicitarea jucatorilor Popescu Stefan si Putanu Adrian, care s-au erijat in liderii echipei, conducerea tehnica a dat voie jucatorilor sa plece in oras pentru plimbare, cerandu-li-se sa se intoarca dupa o ora, respectiv la 22.30. Majoritatea jucatorilor au respectat programul, doar cinci, respectiv Vastag Andrei, Putanu Ionut, Dobrosavlevici Alin, Popescu Stefan si Gavra Cristian, s-au intors la la ora 23.45, intr-o suspecta stare de ebrietate. Au fost asteptati de antrenorul principal si staff-ul medical, care nu i-au informat pe ceilalti membri ai conducerii delegatiei, tainuind savarsirea acestei grave abateri. In data de 28 mai, dupa-amiaza, s-a dat liber jucatorilor in oras pentru doua ore. In acest interval, antrenorul principal a fost anuntat de reprezentantul UEFA care raspundea de delegatia Ungariei ca un grup de 6 jucatori romani se afla intr-un restaurant apropiat, unde mananca pizza si beau bere. Imediat, antrenorul principal s-a deplasat la locul indicat, unde a constatat veridicitatea celor reclamate. Grupul era format din Vastag Adrian, Putanu Ionut, Popescu Stefan, Gavra Cristian, Branescu Laurentiu si Ionita Alexandru. Si de aceasta data, antrenorul principal a tainuit evenimentul, neinformand membrii conducerii delegatiei”, se arata in raportul intocmit de Mihail Marian.
Abaterile disciplinare au continuat, in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *