Friptura de miel in crusta de parmezan, servita cu salata

Miel in crusta de parmezan cu salata – Ingrediente
60 ml ulei2 x 600 g coaste de miel60 g pesmet japonez (numit si panko)25 g parmezan ras2 linguri frunze de oregano2 linguri mustar de Dijon200 g rosii mici2 buchete mici de broccoli400 g fasole alba la conserva, spalata si scursa40 g migdale prajite2 linguri zeama de lamaiepaine alba feliata, pentru serviresarepiper

Incalzesti cuptorul la foc mare. Ungi o tava potrivita cu putin ulei.
Incingi 1 lingura de ulei intr-o tigaie, la foc mare. Prajesti carnea de miel, cu partea cu grasimea in jos, 5 minute, pana se rumeneste. O intorci si o mai tii 3 minute sau pana capata o culoare frumoasa. O scoti pe un tocator.
Amesteci pesmetul, parmezanul, oregano si 1 lingura de ulei intr-un blender, pana sunt bine maruntite. Cu un cutit, intinzi mustarul peste carnea de miel. Cu mainile, apesi compozitia de parmezan peste mustar, ca sa acoperi bine carnea intr-o crusta. Asezi coastele de miel in tava de copt pregatita si le dai 10 minute la cuptor. Adaugi rosiile intregi in tava si mai tii 10 minute la cuptor sau pana cand carnea de miel este patrunsa, iar coaja rosiilor incepe sa se crape. Scoti coastele pe un platou …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *